E-sport

Dansk holdkaptajn blev smidt på porten - nu vil han bevise, det var en fejl

For første gang siden Finn ’karrigan’ Andersen skiftede til Mousesports skal han spille mod sit tidligere hold FaZe, og det ser han frem til.

Det er altid sjovt at vinde kampe i en stor turnering, men torsdag aften kan sejren smage sødere end længe for den danske Counter-Strike-spiller Finn ’karrigan’ Andersen.

Her møder han nemlig for første gang sit tidligere hold, som ikke længere kunne bruge ham. I december sidste år placerede FaZe den danske in-game leader på bænken, og senere blev han smidt på porten. Nu står han i spidsen for det tyske hold Mousesports, og torsdag aften møder de FaZe i en direkte duel i den store turnering ESL Pro League Finals i Montpellier.

- Det bliver rigtig sjovt at spille mod mit gamle hold, som ikke følte, at jeg var god nok. Det bliver en rigtig hård og interessant kamp, siger Finn ’karrigan’ Andersen til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Når man spiller mod sit gamle hold, vil man gerne bevise, at deres valg var en fejl, at de satte mig af. Det er helt klart noget, man tænker over, når man spiller, men i sidste ende er det bare en normal kamp, hvor jeg bare er fem procent mere oplagt på at slå de her drenge.

I marts skiftede han til den store tyske organisation Mousesports, som rystede posen og lavede store ændringer på holdet. Udover den danske in-game leader hentede de 16-årige David ’frozen’ Čerňanský samt 20-årige Özgür ’woxic’ Eker.

- FaZe har rigtig meget at tabe

FaZe kommer til at møde et yderst veloplagt Mousesports-hold med ’karrigan’ i front, som er sultne efter at levere, og som går ind til kampen uden det store pres.

- Der er bare rigtig meget personligt i den kamp i forhold til æren mellem spillerne. Jeg føler lidt, at jeg intet har at tabe, mens jeg tror, at de har rigtig meget at tabe, for der er ingen, der vil tabe til ens gamle holdkammerat, som man har smidt ud.

- Det er helt klart en motivation, jeg gerne vil bruge i kampen – at der ikke er så meget at tabe for os. Vi er et ungt hold med nogle unge gutter, siger han.

Finn 'karrigan' Andersen (th.) ved siden af sin tidligere FaZe-holdkammerat Nikola 'NiKo' Kovač. Torsdag aften mødes de på hver sit hold.

Det tyskejede hold med spillere fra fem forskellige nationer har haft en fremragende turnering indtil videre, hvor de først slog MiBR og senere HellRaisers.

Nu venter en kamp mod FaZe, som også er ubesejret, i en kamp om en plads direkte til semifinalen, mens taberen må nøjes med en kvartfinaleplads.

- I aften er vi fjender og mere end det

Med de mange nye ansigter på holdet har ’karrigan’ brugt meget tid på at strømline sit mandskab. Derfor ville en sejr over hans tidligere verdensstjerneholdkammerater være en stor skalp.

- Det vil betyde utrolig meget. Især med det unge hold, som vi har, hvis vi kan slå så stærkt et hold. Jeg ville blive rigtig stolt af de her drenge for det, vi har opnået på så kort tid. Selvom vi taber, er jeg stadig stolt, siger ’karrigan’.

Den 29-årige aarhusianer spillede for FaZe i over to år og har derfor et indgående kendskab til sine kommende modstandere.

Han fortæller, at han fortsat har et venskabeligt forhold til sine tidligere holdkammerater, og at der stadig er plads til godt humør og jokes, når de møder hinanden til turneringen. Sådan er det dog ikke denne torsdag.

- Lige før kampen er vi ikke venner mere. Så er vi mere fjender og endda mere end det, siger han.

På de sociale medier er det også tydeligt, at det ikke er hvilken som helst kamp, der venter torsdag aften.

- Hej FaZe, skrev han kortfattet på sin Twitter, da det stod klart, at han skulle møde FaZe.

- På det tidspunkt vidste vi, at vi skulle spille mod hinanden på et tidspunkt. Det tidspunkt er nu, skriver han til et billede på sin Instagram, hvor han sidder sammen med sin gamle holdkammerat Nikola 'NiKo' Kovač.

Kampen mellem FaZe og Mousesports begynder klokken 19 torsdag aften.

TV 2 ZULU og TV 2 PLAY sender direkte fra den store turnering i Montpellier fra fredag klokken 14.45.