Astralis-stjerner erkender: Vi er ikke længere verdens bedste

Efter kvartfinalenederlaget ved ESL Pro League Finals i Montpellier mødte TV 2 SPORT en flok ærgrelige og ærlige Astralis-spillere.

Fire turneringer i streg uden et trofæ er ikke hverdagskost for de danske Counter-Strike-stjerner fra Astralis, men det er den kedelige kendsgerning efter nederlaget i kvartfinalen ved ESL Pro League Finals i Montpellier.

Her mødte de Team Liquid, som i begyndelsen af juni overhalede danskerne på verdensranglisten efter 14 måneder uden at blive slået af tronen.

Der er selvfølgelig også noget mentalt i det, når man møder modgang

Nicolai ’dev1ce’ Reedtz

Amerikanerne har med 2-1-sejren over Astralis bevist, at pladsen på toppen af ranglisten afspejler den nuværende niveauforskel. Det erkender de i den skuffede Astralis-lejr.

- Vi spiller ikke op til at være det bedste hold i verden i øjeblikket. Det har vi godt vidst i den sidste måneds tid, tror jeg, siger Peter ’Dupreeh’ Rasmussen til TV 2 SPORT.

- Mellem os og Liquid er det nok Liquid lige nu. De vandt den seneste kamp, og det er oftest det, som man kan gå ud fra. Kampen kunne gå begge veje, men de er nok de bedste nu. Vi håber, de vinder nu, så vi tabte til vinderne, siger verdens næstbedste Counter-Strike-spiller, Nicolai ’dev1ce’ Reedtz.

- Man må nok også være den store her og indrømme, at Liquid lige nu nok er nummer et i verden. Det må vi tage til efterretning. Vi ved godt, at det ikke er godt nok, siger Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen.

Lyn-analyse

Jeg synes, Astralis ender med at have et uheldigt look i denne turnering, når de både taber til NRG og derefter Liquid, som er to amerikanske hold, de altid har vundet over.

Jeg har godt forstået argumentet om, at indtil Liquid har slået Astralis, er de ikke verdens bedste, men nu er det sket, og derfor synes jeg også, at Liquid er det bedste hold i verden lige nu.

Det var ikke et Astralis, som vi normalt ser. Der er lang vej til at vinde Majoren lige nu.

Vil tilbage på toppen

Kvartfinalen mod Liquid blev en tæt forestilling, hvor det lige så godt kunne have været Astralis, der bookede en billet i semifinalen.

Sådan gik det ikke, og nederlaget i den tætte kamp fik efter skuffelsen danskerne til at se indad. 2019 har nemlig ikke været lige så gnidningsfri for Danmarks bedste Counter-Strike-spillere som sidste år, hvor de stort set gjorde rent bord.

- Jeg tror, vi havde lidt mere medvind sidste år. Så er der selvfølgelig også noget mentalt i det, når man møder modgang. Så er det klart, at selvtilliden ikke er lige så stor, som hvis man havde vundet tre turneringer i streg, siger Nicolai ’dev1ce’ Reedtz.

Da Liquid den 3. juni overhalede Astralis på verdensranglisten, skete det på grund af, at Astralis i år ikke har spillet lige så mange turneringer, samt at de har set mere menneskelige ud i de turneringer, de har spillet.

- Jeg må slå fast, at drengene arbejder rigtig hårdt. Til alle fansene derude kan jeg bekræfte, at vi ikke slacker på den. Jeg er sikker på, at vi nok skal komme tilbage, siger Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen.

Næste store udfordring for Astralis bliver ESL One Cologne 2019 den 2. juli. Turneringen i Köln har deltagelse af alle verdens bedste hold, og derfor er det en oplagt mulighed for at vende nedtur til optur.

- Vi skal nok komme tilbage, konstaterer Peter ’Dupreeh’ Rasmussen selvsikkert.

Se semifinalerne i Montpellier på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY klokken 14.45 lørdag.