E-sport

Verdens bedste hold sender dansk kaptajn ud af stor turnering

Finn 'karrigan' Andersen og Mousesports var ved at tvinge semifinalen mod Team Liquid ud i en afgørende bane.

I kvartfinalen var det de tidligere verdensettere fra Astralis, det gik ud over, og i semifinalen ved ESL Pro League Finals i Montpellier gjorde amerikanske Team Liquid igen det onde ved en dansk Counter-Strike-spiller.

Denne gang var det Finn 'karrigan' Andersen, som er kaptajn på det tyske hold Mousesports. Overraskende var de kommet frem til semifinalen i turneringen, hvor de blandt andet havde besejret 'karrigans' tidligere hold.

Mod Liquid, der har overtaget tronen i verdenstoppen fra danske Astralis, havde Mousesports det dog svært. Liquid vandt 2-0.

I første bane, Overpass, tabte holdet med dansk islæt 16-8. Helt skidt stod det også til i første halvleg af anden bane, hvor Liquid var foran med 13-1 og kun skulle vinde yderligere tre runder for at spille sig i finalen.

Men Mousesports viste stor styrke som counter-terrorister og fik udlignet til 15-15. I overtiden kom de også bedst fra start, men de formåede ikke at få kampen ud i en tredje og afgørende bane, da Liquid kom tilbage og vandt anden bane med 19-17.

Finn 'karrigan' Andersen er dog isoleret set meget tilfreds med, at holdet kom så langt i turneringen og var tæt på et stort comeback.

- Jeg er stolt af det resultat og den mentalitet, vi viser. Især i den sidste halvleg af kampen.

- Hvis jeg vidste, vi ville være kommet i top fire, hvor vi havde tabt til verdens bedste hold, så ville jeg være glad. Men med den turnering, vi har haft, og vores spillet i gruppespilet, så er det ærgerligt, vi ikke kunne have spillet bedre i bare to halvlege. Hvem ved, hvad der ville være sket, hvis vi var kommet ud i tredje bane, siger han til TV 2 SPORT.

Team Liquid møder i finalen det franske hold G2. Den kan ses søndag fra klokken 15.45 på TV 2 ZULU.