Astralis skal acceptere realiteterne, siger mentaltræner

Det er helt naturligt, at Astralis ikke kan forblive på toppen af Counter-Strike-scenen for evigt, mener holdets mentaltræner.

Hverken på verdensranglisten eller ifølge Astralis selv er det danske Counter-Strike-hold verdens bedste.

Det faktum stiller store mentale krav til de danske stjerner, som i over et år har været urørlige og satte nye standarder for det konstant voksende computerspil.

- Det er en udsat og vanskelig position at ligge nummer et – alle jagter én. Det er klart, at der, når man så mister positionen, kommer en fase, hvor ens selvbillede, selvforståelse og selvtillid bliver udfordret, siger Lars Robl, som blandt andet er mentaltræner for Astralis.

Han har fokus tre konkrete ting, som skal føre danskerne sikkert videre i den udfordrende tid. Den proces er ifølge mentaltræneren allerede i gang:

- At acceptere realiteten. Jo hurtigere de gør det, jo hurtigere kan de komme videre.

- At nyorientere.

- At refokusere.

Astralis er blevet overhalet af Team Liquid, som i øjeblikket virker uovervindelige. I begyndelsen af juni vippede de Astralis af pinden i toppen af verdensranglisten efter 14 måneder med dansk dominans, og fredag ekspederede de Astralis ud af ESL Pro League Finals i Montpellier.

Astralis' udfordringer er 'naturlige'

Efter så lang tid på Counter-Strike-tronen var det ifølge Lars Robl helt uundgåeligt, at der ikke ville komme tider med Astralis i en bølgedal.

- Det, I ser med Astralis, er en naturlig del af det at være på toppen over længere tid. Jeg får ofte spørgsmålet: ”Er Astralis æraen slut?” Nej overhovedet ikke. Den er kun lige begyndt, siger han.

Det er holdets træner, Danny ’zonic’ Sørensen, enig i.

- Jeg må slå fast, at drengene arbejder rigtig hårdt. Til alle fansene derude kan jeg bekræfte, at vi ikke slacker på den. Jeg er sikker på, at vi nok skal komme tilbage, sagde Astralis-træneren efter fredagens tidlige turneringsexit.

Astralis er uden en titel i fire turneringer i streg, og det er ganske uhørt, hvis man sammenligner med 2018.

Næste opgave for Astralis er ESL One Cologne 2. juli, hvor verdens bedste hold deltager.