E-sport

Legende brød sammen på scenen: - Jeg vidste ikke, det ville være så smertefuldt

Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund fra det svenske hold NiP kunne ikke styre følelserne, efter holdet røg ud af den store turnering 'ESL One Cologne'.

Tårerne pressede sig på, allerede inden de første ord kom ud af munden på 29-årige Christopher Alesund fra Sverige. Kort efter måtte han bukke under for tårerne og skjule sit ansigt i hænderne.

Den svenske Counter-Strike-legende, bedst kendt under navnet 'GeT_RiGhT', var en knækket mand, efter det svenske hold NiP havde tabt kvartfinalen ved 'ESL One Cologne' til NaVi.

Trods sin forholdsvis unge alder er han en af de ældste spillere på højeste niveau, og han har været en del af Counter-Strike-miljøet, siden det kom frem. Nu lakker karrieren blandt de bedste så småt mod enden, og det kan mærkes på Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund, der af flere betragtes som en æra i sig selv.

- Jeg har været en del af spillet i 20 år. Jeg har levet og åndet for det her spil i så lang tid. Det betyder alt for mig bare at stå her. Jeg kan ikke finde ord for de følelser, jeg står med lige nu, men jeg er bare super glad for at være her endnu. Jeg vidste ikke, det her ville være så smertefuldt for mig. Jeg er bare glad for, folk stadig støtter mig og NiP, lød talen til publikummet i LANXESS Arena.

Stedet, der ligger i den tyske by Köln, betragtes som en af de vildeste og største livescener for sporten, hvor publikummet leverer en vanvittig stemning.

Jeg er dybt taknemmelig over at have haft ham ved min side i alle de år

Patrik ’f0rest’ Lindberg, holdkammerat

Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund var inden turneringen klar over, det kunne blive hans sidste optræden på den scene, hvor han har fået nogle af de største oplevelser.

Hans hold, NiP, har nemlig givet udtryk for, at hans tid hos svenskerne meget vel kan være forbi, når verdens største turnering, Majoren, er færdigspillet i starten af september.

Den danske CS:GO-spiller og TV 2 SPORTs ekspert Casper 'cadiaN' Møller slog fast i studiet, at han ikke mener, at svenskeren er på vej på pension, men topniveauet efterhånden er forsvundet.

- Det er svært at spå om, hvor han kan fortsætte. Om ikke andet er han et ikonisk navn i Counter-Strike. En ikonisk personlighed, og som vi ser, er han en spiller, der tør spille med følelserne uden på tøjet, og dem er der ikke altid så mange af i Counter-Strike. Derfor er han så elsket af fansene, lød det fra 'cadiaN'.

Lang tid efter kvartfinalen var Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund stadig så ramt, han havde svært ved at gennemføre interviews med pressen. Ved siden af ham stod hans trofaste støtte Patrik 'f0rest' Lindberg, der også er en af spillerne helt tilbage fra starten af æraen.

- Det gør ondt at se ham sådan, men jeg ved, han er glad indvendig over at se, hvilken støtte han får som spiller. Folk genkender hans bedrifter som spiller, og hvad han har gjort for spillet. Jeg tror ikke, hans historie slutter her, men det er bare en god tid. Jeg er dybt taknemmelig over at have haft ham ved min side i alle de år, lød det fra 'f0rest' til TV 2 SPORT.

Selv lykkedes det 'GeT_RiGhT' at samle sig og forholde sig til oplevelsen af igen at spille foran tilskuerne i Köln.

- Det betyder alt for både Patrik og mig. Vi har spillet her fem år i træk, og vi har kun misset playoff én gang – sidste år. Så vi ville give alt for at spille i arenaen igen. Det er et magisk øjeblik bare at være her. 15.000 mennesker. Ingen anden scene i hele verden kan sammenlignes med det. Det er bare fantastisk at være her én gang til, sagde 'GeT_RiGhT' til TV 2 SPORT.

Christopher Alesund blev i en årrække betragtet som en af de bedste spillere i verden, og i både 2013 og 2014 kårede det anerkendte medie HLTV ham til dén bedste.

I sin aktive karriere har han domineret scener rundt omkring i verden for blandt andre storholdene SK Gaming, Fnatic og i flere omgange NiP, Ninjas in Pyjamas.

Du kan følge semifinalerne og finalen fra 'ESL One Cologne' på TV 2 Zulu både lørdag og søndag, hvor danske Astralis stadig kæmper med om titlen.