Motiverede Astralis-spillere ser frem til Majoren

De tidligere verdensettere i Counter-Strike Astralis håber at komme tilbage til verdenstoppen på sidste halvdel af sæsonen.

Astralis bruger sommerferien på at lade batterierne op igen efter et foreløbigt 2019 med blandede resultater.

Det hele begyndte, hvor det sluttede, da holdet i forlængelse af det, der var en regulær ”Astralis-æra”, vandt den tredje Major-titel i polske Katowice i marts.

- Det er lidt specielt at stå her midt i 2019, have to titler, blandt andet Majoren, og stadig føle, at man har underpræsteret. Men det er klart, at når det ses i lyset af 2018, hvor vi vinder ti turneringer, Majoren, en Grand Slam, så ser det selvfølgelig anderledes ud, og så kan vi godt tillade os at være lidt skuffede. Vi er sindssygt stolte over, hvad vi allerede har bedrevet, og ikke mindst den massive opbakning, vi møder overalt til turneringer, på gaden og online, siger Lukas ‘gla1ve’ Rossander til TV 2 SPORT

Den danske in-game-leader suppleres af Astralis-træner Danny ‘zonic’ Sørensen.

- Jeg er stolt af vores 2019 indtil videre. Vi kan se os selv i øjnene og ved, at vi har givet os 100 procent. Vi har aldrig betragtet vores 2018 som noget, der isoleret set skulle definere os, ligesom vores 2019 heller ikke skal det. Vi ser på det i et bredere perspektiv, hvor man forhåbentlig mange år ude i fremtiden ser tilbage på en samlet, længere succesfuld Astralis-periode. Mange taler om en Astralis-periode, men vi arbejder videre og lader historien være dommer.

Overhalet af Liquid

Den lidt blandede historie for dette kalenderår skal ses i lyset af Team Liquids kæmpe succes.

Det amerikanske hold snuppede Intel Grand Slam-titlen på kun 62 dage. Et resultat, der skal ses i sammenhæng med, at det tog Astralis 232 dage at opnå den hæder. Grand Slam-titlen opnås ved fire store turneringssejre på et år, og det udløser en million dollars.

- Vi glæder os til at komme i gang igen efter ferien. 2019 har været blandet resultatmæssigt indtil nu, men jeg ville ikke bytte vores Major-sejr ud med nogen anden turnering. Vi er snart tilbage efter en fortjent ferie og fokuserer fortsat på at skabe den bedst mulige præstation. Vi ser frem til tre frugtbare uger inden Majoren i Berlin.

- Vi har en god idé om, hvad vi skal arbejde med, og hvordan vi skal arbejde for fortsat at være en del af toppen. Vi glæder os til at tage kampen op med Liquid og alle de andre fremragende hold, verdenstoppen består af, siger holdets Sportsdirektør, Kasper Hvidt til TV2 SPORT.

Flere hold om buddet

Om det er Astralis, der pludselig er gået ned i niveau, eller om det er de øvrige hold, der er blevet bedre, er svært at sige, men på Astralis ser man en tendens.

- Man må også bare erkende, at konkurrencen kun er blevet hårdere. Der er flere hold med om buddet, og det har bare været helt vildt svært at holde førstepladsen og fortsætte vores sejrsstime. Alle så jo udelukkende på os, forsøgte at kopiere os og ikke mindst at finde måder at slå lige netop os på. Man kan kun respektere holdene for det, og vi skal fortsat arbejde benhårdt og målrettet og så ellers bare bygge på.

- Det kommer ikke af sig selv, og heldigvis føler vi, at vi gør det rigtige og udvikler os som spillere og hold. Et eller andet sted glæder det mig, at Counter-Strike som e-sport rykker sig konstant, og at hold og spillere hele tiden bliver bedre. Man kan ikke være i tvivl om, at det er kommet for at blive, og det er Astralis selvfølgelig også. Det vil vi gøre alt for at bevise resten af året - men også meget længere frem, slutter Lukas ‘gla1ve’ Rossander.

Astralis’ næste turnering er Majoren i Berlin, der begynder 23. august. Fordi de nåede slutspillet og vandt Majoren i Polen, træder holdet først ind i andet stadie af turneringen i anden uge.

Salg af holdet ikke et problem

Netop det forhold, at turneringen foregår i Berlin, vil give en masse danske fans en mulighed for at følge Astralis helt tæt fra ringsiden, og det vil betyde meget for de danske verdensstjerner.

- Den danske støtte, vi mærker, er fuldstændig enestående. Vi føler os jo nærmest som et landshold, når vi oplever, hvordan folk samles i stuerne og ved ringsiden og følger og hepper på os. Jeg kan ikke understrege nok, hvor meget det betyder for os, og hvordan det bare gør en kæmpe forskel i alt, hvad vi laver. Vi har godt set snakken om nye investorer, men det ændrer ikke noget for os. Vi er stadig danske, og vi bliver, hvor vi er, konstaterer Astralis-træner Danny ‘zonic’ Sørensen.

Dermed understreger træneren også, at selvom Astralis får nye ejere, vil tilknytningen til Danmark bestå.

TV 2 SPORT har forsøgt at få yderligere kommentarer til, hvor langt RFRSH Entertainment er med det salg, som bestyrelsesformand Nikolaj Nyholm annoncerede for et par uger siden, men foreløbig bliver kortene holdt helt til kroppen. Men ved lanceringen af, at salgsprocessen var påbegyndt, slog bestyrelsesformanden det fast over for TV 2 SPORT, at Astralis ville forblive danske og have base i Danmark.