E-sport

Det 'nye' North jubler over første Major-kvalifikation

- Det har ikke været kønt den sidste måned, men jeg føler en ny og bedre energi på holdet igen, lyder det blandt andet fra Markus 'Kjaerbye' Kjærbye.

Danske North har sikret sig en plads i majoren StarLadder Berlin. Her træder de ind i ”Challenger Stage”.

E-sportholdet North er tilbage på den største scene, efter de i aftes sikrede sig en plads i Majoren StarLadder Berlin.

Det er således første gang, siden de i maj tog afsked med den daværende holdkaptajn Casper ’caniaN’ Møller og i stedet hentede Jakob ’JUGi’ Hansen.

Kvalifikationen blev en realitet med en sejr i Minor Play-in-turneringen over koreanske MVP PK i to maps med cifrene 16-10, 16-10.

- Det er virkelig en fed følelse at være nået til vores første Major med det her hold. Vi har vidst, vi har haft det i os, og det er herligt endelig at have nået det mål, der længe har stået på tavlen, siger træner Torbjørn ”mithR” Nyborg og tilføjer:

- Vi har trænet hårdt, og nu kan drengene nyde et par velfortjente fridage, før vi går i intens træningslejr, hvor vi forbereder os til det næste stadie af turneringen. Vi vil være Legends.

- Det har ikke været kønt den sidste måned

Danskerne havde også mulighed for at kvalificere sig til majoren StarLadder Berlin, da de deltog i Minoren. Men her blev de blot nummer tre, og derfor endte de i Minor Play-in-turneringen.

Her mødes de hold, der er endt på tredjepladsen i de forskellige Minors. Modstanderen blev som bekendt MVP PK, og det endte altså med dansk jubel.

- Vi er virkelig glade for at kvalificere os til den største turnering og bevise, at vi hører til blandt de bedste i verden.

- Vi har stadig meget arbejde foran os, for vi er stadig et relativt nyt hold, så nu er det på med arbejdshandskerne, lyder det fra Valdemar ”valde” Bjørn Vangså, der er holdkaptajn på North.

Også Markus 'Kjaerbye' Kjærbye glæder sig over, at holdet i slutningen af august nu skal til Majoren i Berlin.

- Tak for opbakningen, venner, det har ikke været kønt den sidste måned, men jeg føler en ny og bedre energi på holdet igen, lyder det blandt andet fra danskeren i et opslag på Twitter.

I Majoren træder danskerne ind i Challenger Stage, hvor 16 hold kæmper om otte pladser videre i Majoren.

Du kan se StarLadder Berlin på TV 2 Zulu og TV 2 Play i perioden 5-8. september.