E-sport

Astralis er blevet solgt

Counter-Strike-holdet Astralis har fået en ny ejerkreds. Personerne omkring holdet i dag flytter med over i det nye selskab.

Astralis er ikke længere en del af den danske virksomhed RFRSH Entertainment.

Danmarks bedste hold i Counter-Strike: Global Offensive er blevet solgt, og det samme gør sig gældende for Astralis' søsterhold, League of Legends-holdet Origen.

Det fremgår af et netop offentliggjort regnskab fra RFRSH Entertainment.

- Det har været en længere proces. Vi har hele tiden vidst, at vi på et tidspunkt skulle separere Astralis og også søsterholdet Origen fra BLAST-turneringsformatet, som RFRSH driver, siger Nikolaj Nyholm, der snart er forhenværende direktør i RFRSH, til TV 2 SPORT.

Salgspris på 75-112 millioner kroner

For Nikolaj Nyholm forlader direktørposten i RFRSH og bliver i stedet direktør i Astralis Group ApS, der overtager ejerskabet af Astralis og Origen. Også Jakob Lund Kristensen, der er medstifter af RFRSH og Astralis, samt en gruppe investorer bestående af primært danske erhvervs- og sportsfolk bliver medejere.

Nikolaj Nyholm ønsker ikke at oplyse salgsprisen for holdene, men fortæller, at en stor del af prisen er hans egne og Jakob Lund Kristensens aktier i RFRSH.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger kommer prisen til at ligge på 10-15 millioner euro (75-112 millioner kroner). Kilder tæt på Astralis fortæller til TV 2 SPORT, at værdiansættelsen afhænger af den endelige ejerkreds.

Kasper Hvidt bliver medejer

Nikolaj Nyholm annoncerede i midten af juli, at Astralis var blevet sat til salg, så det kunne blive adskilt fra RFRSH.

Det skete efter en længere periode, hvor holdet var blevet kritiseret - uberettiget ifølge Nyholm - for at foretrække BLAST Pro Series-turneringer frem for andre turneringer, fordi RFRSH står bag dette turneringsformat.

Men nu er et salg af Astralis altså faldet på plads. Transaktionen bliver gennemført i næste uge, fortæller Nikolaj Nyholm videre til TV 2 SPORT.

Personerne omkring Astralis i dag flytter også med over i det nye selskab. Det betyder, at kommunikationsdirektør i RFRSH Steen Laursen og sportsdirektør i RFRSH Kasper Hvidt fortsætter i deres roller i Astralis Group.

Laursen og Hvidt bliver ligeledes en del af direktionen, skriver DR.

Stort underskud i RFRSH

Indtil begyndelsen af juni i år havde Astralis været nummer ét på verdensranglisten i hele 14 måneder. Aktuelt er holdet nummer tre.

Tre gange har holdet vundet verdens største turnering, en såkaldt Major.

I regnskabet for 2018 har RFRSH Entertainment et underskud på 48 millioner kroner før skat. Selskabet fortsætter med at skabe en verdensomspændende CS:GO-turnering, BLAST Pro Series, blandt andet i København.