E-sport

Dansker har kniven for struben ved FIFA-VM

Fatih Üstün skal gøre rent bord i resten af gruppespillet, hvis ikke han skal ryge ud af VM, der spilles i The O2 Arena i London.

Der er to runder tilbage af gruppespillet ved VM i konsolspillet 'FIFA'.

Danske Fatih Üstün skal vinde begge sine kampe lørdag, ellers er det farvel og tak inden knald-eller-fald-kampene.

Üstün ligger i øjeblikket på femtepladsen i gruppe C. Kun de fire bedste i ottemandsgruppen går videre.

- Det var lidt en uheldig dag, hvor jeg tabte på to sene scoringer til både 'tuga810' og 'nicolas99fc'. Men det positive ved nederlagene var, at det var to tætte kampe, som kunne være gået begge veje.

- Jeg sluttede af med at slå 'MoAuba', som var ubesejret, stensikkert med 7-4, så selvtilliden er der inden i morgen (lørdag), lyder det fra Fatih Üstün over telefonen fra London.

Tror på avancement

Det var generelt en nervøs dag for favoritterne ved dette års VM. Verdensetteren på PlayStation, argentinske 'nicolas99fc', indledte med et nederlag, og kun en overtidssejr over Fatih Üstün holdt ham inde i turneringen.

Men for Üstüns vedkommende var der ikke tale om VM-nerver.

- Nej, egentlig ikke. Jeg havde forventet det her niveau, og jeg må bare se fremad. Det er aldrig fedt at tabe to kampe dybe inde i tillægstiden, men jeg tror stadig på avancement, siger danskeren til TV 2 SPORT.

Lørdag møder han brasilianske 'Tore' og 'Marko' fra Australien. De to indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen i gruppen.

Stillingen i gruppe C

  1. 'MoAuba' 12 point
  2. 'Tore' 10 point
  3. 'Marko' 9 point
  4. 'tuga810' 7 point
  5. 'Ustun' 6 point
  6. 'nicolas99fc' 6 point
  7. 'LevVinken' 6 point
  8. 'DrErhano' 3 point

- Jeg har tidligere mødt 'Marko' og vundet stort over ham, så jeg håber naturligvis, at det gentager sig. I sidste kamp møder jeg 'Tore', som ikke spiller det flotteste 'FIFA', men det passer mig fint.

- Så jeg tror på mig selv til det sidste, siger Fatih Üstün.

Danmark har vundet VM i konsolspillet 'FIFA' to gange. Først August 'Agge' Rosenmeier i 2014 og senest Mohamad Al-Bacha i 2016.