E-sport

Ærgerlig dansk FIFA-stjerne føler sig forbigået

I sidste weekend var den 20-årige danskere Skandinaviens eneste deltager ved VM-finalen i London. Nicolas Sterling / TV 2 SPORT

Danmarks bedste FIFA-spiller, Fatih Üstün, er vred over, at han ikke får samme fordel som en masse af sine konkurrenter.

I disse dage sender firmaet bag det populære FIFA-spil, EA Sports, en såkaldt betaversion af spillet til udvalgte spillere, der får muligheden for at teste den nyeste version af spillet - før alle andre.

En af verdens bedste spillere, Danmarks Fatih Üstün, må dog fortsat nøjes med at hamre knapperne i bund på sit FIFA 19-spil.

- Det er da mærkeligt, at mine konkurrenter skal have ti dages fordel. De får i princippet ti dage mere til at forberede sig til de kommende turneringer, end jeg gør, fortæller Fatih Üstün til TV 2 SPORT.

Netop hjemvendt fra VM

I sidste weekend var 20-årige Üstün Skandinaviens eneste deltager ved VM-finalen i The O2 Arena i London.

Og selvom mesterskabet sluttede for danskeren i kvartfinalen, fik Ballerup-drengen vist, at han er Danmarks ubestridt bedste FIFA-spiller, da han undervejs imponerede eksperterne med sin ultra offensive spillestil.

- EA udvælger folk på en tilfældig måde, og det er lidt mærkeligt, at jeg ikke kommer i betragtning til at afprøve betaversionen, når jeg lige har været til VM, siger en ærgerlig Fatih Üstün.

Kvartfinaleplads sikrede 80.000 kroner

Mere end 20 millioner FIFA-spillere forsøgte at komme igennem nåleøjet til VM-slutrunden i London, men kun de 32 bedste spillere nåede målet.

16 spillere havde opnået adgang via deres præstationer på Playstation, mens den resterende halvdel havde vist sig frem via evnerne på Xbox. Danske Fatih Üstün mestrer spillet på Playstation-konsollen.

Det gjorde han så godt til VM, at han med kvartfinalen kunne indkassere 12.000 dollars, godt 80.000 danske kroner. Faktisk var Fatih Üstün én af de få, som slog den senere verdensmester, tyskeren 'MoAuba', da danskeren vandt 7-4 i den indledende puljekamp.

Men tyskeren vandt VM-titlen med en 3-2-sejr over sidste års verdensmester, 'Msdossary' fra Saudi-Arabien, og sikrede dermed 250.000 dollars.