E-sport

North klar til næste stadie af Majoren efter maratonkamp

North fortsætter med at vinde ved Majoren i Berlin. Mathias Sørensen / North

Efter tre sejre på stribe er det danske Counter-Strike-hold North videre fra den indledende runde ved Majoren i den tyske hovedstad Berlin.

Det endte med at blive en helaftensforestilling på lidt over fire timer, da North natten til søndag spillede sig videre til næste stadie af Majoren i Berlin, New Legends Stage.

Det danske CS:GO-hold slog østeuropæiske Cr4zy 2-1, hvilket var Norths tredje sejr af tre mulige i den tyske hovedstad.

North tabte første bane, mirage, med 8-16, men trak det længste strå på næste bane, inferno, som blev vundet med 28-26 efter fire gange overtid. Den sidste bane, train, gik også i overtid, men North var stærkest til sidst og vandt 19-15.

Med avancementet til turneringsstadiet New Legends er North blandt de sidste 16 hold, der dyster om præmiepuljen på én million amerikanske dollars.

- Jeg tror ikke, ord kan beskrive, hvad det betyder for os. Cr4zy spillede virkelig godt, så jeg er virkelig stolt af, at vi tog sejren til sidst, hvilket jeg også tror, man kunne se på os efter den afgørende runde, siger Markus 'Kjaerbye' Kjærbye i en pressemeddelelse.

- Jeg er stolt af mine holdkammerater. Vi er kommet langt. Nu har vi et par dage, hvor vi skal arbejde endnu hårdere frem mod næste stadie af Majoren.

Også danske Astralis og danske Finn 'karrigan' Andersens mousesports er en del af New Legends Stage, der begynder 28. august.