E-sport

Astralis skal genvinde respekten ved major i Berlin

Astralis var helt suveræne i 2018, hvor de nåede at vinde 15 turneringer. Cooper Neill / Ritzau Scanpix

Efter et lille halvt år med svigtende resultater skal Astralis genopbygge frygten hos modstanderne.

Fra på onsdag skal det danske Counter-Strike-hold Astralis forsøge at vinde den tredje majortitel på stribe, når det går løs ved Starladder Major 2019 i Berlin.

Der er to årlige majorturneringer i Counter-Strike, som er de største turneringer på kalenderen.

Men siden den seneste majorsejr tilbage i starten af marts har Astralis-holdet ikke kunnet ramme det vanvittige niveau, som i det meste af 2018 og begyndelsen af 2019 gjorde dem tæt på uovervindelige.

Holdets seneste turneringssejr kom i slutningen af marts, og man er røget fra en suveræn førsteplads på verdensranglisten til en tredjeplads.

Uovervindeligheden er væk. Og det samme er den frygt hos modstanderne, som Astralis fik opbygget gennem 2018. Det har spillerne også selv bemærket.

- Vi skal generobre noget respekt. Folk har ikke den samme respekt for Astralis, som de havde i 2018 og i starten af 2019, siger holdets in-game-leader, Lukas "gla1ve" Rossander.

Samme fornemmelse har Peter "dupreeh" Rasmussen også haft i de seneste turneringer og i træningskampene.

- Det synes jeg godt, man kan fornemme. Og det er ikke kun mod Team Liquid og nogle af de andre store hold. Det er helt generelt - også fra de lidt dårligere hold, forklarer han.

Den overdrevne respekt, som holdet aftvang, og som nærmest var et reelt våben i kampene, er lige nu ikke til stede ved indgangen til årets anden major.

Kan blive en fordel

For træner Danny "zonic" Sørensen, som også har bemærket ændringen, er der imidlertid noget positivt at hente. Desperationen hos modstanderne er væk, og det samme er de uforudsigelige valg fra modstanderne, når der skal vælges baner forud for kampene.

- Nu føler jeg, at man kan læse det igen. Det var meget uklart før, fordi de andre tænkte, at de ikke kunne slå os, så de ville prøve noget helt andet. Nu kan vi bedre forberede os, siger han.

Fordel eller ej skal Astralis forsøge at genfinde det niveau, som skaffede dem et historisk 2018 samt de to seneste majortitler.

Amerikanske Team Liquid har været det klart bedste hold det seneste halve år og går ind til turneringen i Berlin som favoritter. Men Astralis-spillerne føler sig klar til at byde ind på titlen efter en god optakt efter sommerferien.

For selv om fokus mere er på at ramme niveauet igen end at lave målsætninger om titler, så er Lukas "gla1ve" Rossander trofæsulten.

- Hvis jeg mærker efter helt inderst inde, så forventer jeg, at vi vinder. Det er det eneste, som vil gøre mig 100 procent tilfreds, siger han.

Vinderholdet i Berlin kan rejse fra den tyske hovedstad med en præmiecheck på 500.000 dollar (3,4 millioner kroner).