E-sport

Astralis og North får blandet start på Majoren

Både Astralis og North har fået en god start på Majoren. Ritzau Scanpix

De danske Counter Strike-hold Astralis og North henholdsvis vandt og tabte, da de åbnede hovedrunden i Majoren.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis har begyndt sin jagt på at vinde tredje Major-titel på stribe.

Og de har fået en god start på titelforsvaret, da de vandt deres første kamp i hovedrunden. Her blev holdet DreamEaters besejret med 16-9 i banen Dust2.

Danny 'zonic' Sørensen, der er træner for Astralis, forklarer, at første kamp altid er meget nervøs.

- Man ved aldrig helt, hvor man står mod den slags modstandere, der kommer direkte fra kvalifikattionen og har momentum, skriver træneren i en SMS til TV 2 SPORT.

- Der er altid overrasker i første runde - også fordi man selv skal finde niveau. Det gjorde vi, synes jeg, og nu er vi checket ind. Det er ekstremt vigtigt at komme godt i gang, og det er vi kommet.

North har problemer fra start

Astralis er dog ikke det eneste danske Counter-Strike-hold, der er med turneringen, der er den største på kalenderen.

North har også været i aktion, hvor de tørnede sammen mod franske Vitality. Men de fik ikke den samme gode start, som var tilfældet med Astralis.

North tabte med 9-16 i mappet Inferno.

- Vi føler os egentlig godt forberedt til kampen og havde en god gameplan, men vi mødte bare slet ikke op. Der er ikke en undskyldning for, hvordan vi spiller i dag. Det er ganske enkelt ikke godt nok, siger Torbjørn 'mithR' Nyborg, der er træner for North.

- Vi lavede for mange individuelle fejl, tilbyder for lidt hjælp til hinanden og tager ikke nok initiativ. Vi skal have mere liv og stemning på, når vi spiller, hvis vi vil gå videre fra gruppespillet.

Taber man tre kampe, er man ude af turneringen. Vinder man tre kampe, er man videre til playoff. Man spiller, indtil man enten har vundet eller tabt tre kampe, og man møder altid hold med samme rekord.

Vinderholdet i Berlin kan rejse fra den tyske hovedstad med en præmiecheck på 500.000 dollar (3,4 millioner kroner).