E-sport

Astralis er videre i Majoren, mens North må tage hjem

Det var en blandet lørdag for de to danske Counter-Strike hold, da de skulle forsøge at spille sig videre ved Majoren i Berlin.

Astralis er videre i kampen om at forsvare Major-trofæet, mens North ikke kunne overkomme storholdet Liquid og er ude.

Astralis vandt 2-1 over serbiske CR4ZY efter sejre i Inferno og Vertigo. Astralis-træneren Danny 'zonic' Sørensen var efter kampen en lettet mand, da han snakkede med TV 2 SPORT.

- Vi er i kvartfinalen og er sikret en plads i top-otte, som giver adgang til den næste Major. Og nu skal vi bare æde os ind i den her turnering, som vi plejer at være gode til. Så kan alt ske. Vi bruger de kommende dage på at hente energi og på at forberede os, siger Astralis-træneren.

Astralis vandt de to første kampe ved Majoren, men løb derefter ind i et nederlag.

- Vi var ærgerlige over den måde, vi tabte vores forrige kamp på og talte om, hvordan vi skulle reagere. Jeg er utroligt stolt af måden, vi håndterer kampen i dag, og nu er et af de helt store delmål nået.

Peter 'dupreeh' Rasmussen anerkender, at det var en svær modstander, de stod overfor lørdag. Holdet er dog videre, og det er Astralis-mandskabet gearet til.

- De kæmpede hårdt og ramte os nogle gange, men ikke hårdt nok. Vi er videre fra gruppen, og det var det eneste, det handlede om i gruppespillet. Nu er resten op til os selv. Der er så mange stærke hold her, men vi har prøvet det før, siger dupreeh.

Videre efter marathon-kamp

De forsvarende Major-vindere måtte ud i en neglebidende lang affære, da de skulle forsøge at spille sig videre mod det serbiske CR4ZY-mandskab.

I første map gik Andreas ’Xyp9x’ Højsleth forrest med 25 kills, og det danske hold vandt forholdsvis komfortabelt, da de sejrede 16-11 i Inferno.

Næste map skulle vise sig at blive en timevis lang forestilling. Den ordinære kamp endte 15-15 i Dust2, hvorfor holdende skulle i overtid.

De to holds kvaliteter var så jævnbyrdige, at der blev spillet utrolige 60 runder, før serberne træk det længste strå og vandt 31-29. Det var det højeste antal spillede runder ved en Major nogensinde.

- Ny rekord sat i Berlin. Kampen mellem Astralis og CR4ZY på Dust2 har sat en ny rekord på 60 for flest spillede runder i løbet af et enkelt map ved en Major. Den tidligere rekord blev holdt af mousesports mod FlipSid3 med 59 runder ved MLG Columbus 2016.

Astralis slog dog igen og kom rigtig flot ud til det tredje og afgørende Vertigo-map. Danskerne vandt runden som terrorister ganske overlegent med 11-4.

Og da holdende byttede side, var det blot en formalitet for danskerne at køre sejren i hus. Nicolai ’device’ Reedtz var i topform med 21 kills, og Astralis sikrede sig videre avancement ved Majoren med en 16-5 sejr i sidste map.

North forlader Majoren

Det andet danske Counter-Strike-hold North var tvunget til at vinde, hvis de ville gøre sig nogen forhåbninger om at gå videre fra grundspillet.

Lørdag aften stod de over for verdens lige nu bedste Counter-Strike-hold, Team Liquid, der ligger nummer et på verdensranglisten.

Major-favoritterne gav ikke det danske hold nogen som helst chance, da de ret overbevisende vandt 2-0 i en serie, der skulle afgøres bedst af tre.

North bed ellers fra sig i første map, der udspillede sig i mappet Mirage. Danskerne bragte sig foran 11-12, men den amerikanske spiller ’EliGe’ samlede et triple-kill op, og derfra sejlede sejren ud af de danske hænder. De vandt ingen af de resterende runder og måtte se sig besejret 16-12.

Kampens andet map var det legendariske Dust2, og her fik de danske drenge ikke et ben til jorden. Amerikanerne vandt sikkert 16-6 og kunne efterfølgende glæde sig over, at billetten til Majorens grundspil var sikret.

Efter kampen var det danske North-mandskabet skuffede over at forlade Berlin.

- Jeg føler mig en smule knust og ked af det. Hver gang vi møder de bedste hold i verden, føler jeg, at vi kan vinde kampene og har kampene i vores hænder. Men hver gang formår vi at smide de føringer, siger Nicklas Gade i en Facebook-video på holdets egen Facebook-side.

Vinderholdet i Berlin kan rejse fra den tyske hovedstad med en præmiecheck på 500.000 dollar (3,4 millioner kroner).