E-sport

Astralis-stjerne sender direkte besked til danske fans efter triumf

Astralis' anfører, Lukas ’Gla1ve’ Rossander, var ligesom holdkammeraterne ovenud lykkelige over den historiske Major-triumf i Berlin.

Han og holdkammeraterne havde netop løftet pokalen, og han skulle give det officielle vinderinterview.

Først et par bevingede ord om betydningen af sejren på engelsk fra Lukas ’Gla1ve’ Rossander, der derefter slog danskeren over på modersmålet. Henvendt direkte til den store gruppe af danske fans, der var til stede ved finalen i Berlin:

- Tusind tak til jer alle sammen derude. I er fucking nice. Jeg håber, I kommer og ser os igen. Jeg elsker jer alle sammen, lød det fra Astralis' in-game leader.

Han og holdkammeraterne dominerede finalen mod Avangar fra Kazakhstan fra start til slut og snuppede stensikkert Major-titlen - for tredje gang i træk og fjerde gang i alt.

For første gang i e-sportens historie.

- Det er fantastisk. Det er endnu mere fantastisk, når man har været nede i en periode, hvor man ikke kan performe.

- Og så komme tilbage og opleve sådan noget her. Der er simpelthen så mange fans i den her arena. Hold kæft, hvor er jeg glad, siger Peter ’Dupreeh’ Rothmann Rasmussen til TV 2 SPORT.

Uforglemmelig fødselsdag

Finalesejren var selvsagt speciel for Astralis. For det danske CS:GO-holds største stjerne, Nicolai ’Dev1ce’ Reedtz, var der lidt ekstra at fejre denne søndag.

Han fyldte nemlig 24 år på den store finaledag. En fødselsdag, der nok skal huskes i mange år.

- Jeg har jo fået alt det, jeg kan ønske mig. Jeg er bare stolt af gutterne og mig selv. Jeg tror ikke, man slår den her fødselsdag. Det her kommer jeg aldrig til at glemme, siger 'Dev1ce'.

Han og holdkammeraterne har allerede indstillet sigtekornet på næste mål - at tilbageerobre verdensranglistens førsteplads:

- Vi er ikke helt verdens bedste hold endnu. Liquid har vundet mange turneringer og er et sindssygt godt hold. Så vi skal vippe dem af tronen og slå dem nogle flere gange.

Næste turnering bliver i New York for Astralis, hvor holdets anfører ikke har små forventninger.

- Jeg tænker, at vi i hvert fald kommer i finalen i New York, hvor vi også går efter at vinde den, siger Lukas ’Gla1ve’ Rossander til TV 2 SPORT