E-sport

Tidligere FCK-direktør får toppost i Astralis Group

Anders Hørsholt var topchef i Parken Sport & Entertainment 2012-2018. Rie Neuchs

Anders Hørsholt vil få det daglige ledelsesansvar og arbejde tæt sammen med selskabets grundlægger og nuværende direktør, Nikolaj Nyholm.

Den tidligere koncerndirektør i Parken Sport & Entertainment Anders Hørsholt skal fremover være en del af 'Astralis Group', der er selskabet bag det danske Counter-Strike-hold Astralis.

Selskabet står ligeledes bag League of Legends-holdet 'Origen' og FIFA-holdet 'Future FC'.

Anders Hørsholt får en direktør-rolle i organisationen - en såkaldt co-CEO, hvor han træder ind på linje med Nikolaj Nyholm, der er grundlægger og nuværende direktør i Astralis Group.

- Jeg var selv med til at lancere e-sporten i FC København og har fra første parket oplevet, hvordan organisationen bag Astralis har formået at placere sig ikke bare i mediebilledet, men også sportsligt og kommercielt.

- Det er en stærk organisation, jeg bliver en del af, og jeg glæder mig til at bygge videre på det stærke fundament, der er skabt, siger Anders Hørsholt i en pressemeddelelse.

Skal trække på erfaring fra tidligere jobs

Igennem 15 år var Hørsholt en del af Parken-koncernen, inden han i januar 2018 stoppede i direktør-jobbet. Udefra blev det af flere betragtet som en fyring.

Her nåede Hørsholt i 2017 at være med til at lancere Counter-Strike-holdet 'North', som FC København og Nordisk Film stod bag.

I pressemeddelelsen fremgår det, at Hørsholt vil få det daglige ledelsesansvar og arbejde tæt sammen med Nikolaj Nyholm omkring strategisk udvikling af selskabets aktiviteter.

Her skal han blandt andet trække på sin erfaring fra sit nuværende job hos MTG, hvor han har været ansvarlig for udviklingen af sportsspil inden for esport. Hovedfokusset har været på turneringsudviklingen i FIFA.

- Ansættelsen af Anders Hørsholt er et led i vores bestræbelser på at understøtte vores kommercielle aktiviteter og opbyggelsen af globale brands.

- Anders kommer med en solid erfaring fra FC København og fra sin nuværende rolle med at bygge internationale turneringsstrukturer i esporten, hvor han har bygget et stort og dybt netværk, siger Nikolaj Nyholm.

Anders Hørsholt tiltræder stillingen som direktør i Astralis Group den 1. oktober.