E-sport

Astralis klar til stor finale efter sejr mod verdensetterne

Astralis er videre til finalen i ESL One New York efter en sejr mod Team Liquid. Dermed nærmer danskerne sig verdensranglistens førsteplads.

Du kan se finalen i ESL One New York på TV 2 Zulu søndag aften

Tidligere på måneden blev Astralis historiske, da de med sejren ved StarLadder Majoren i Berlin blev de første til at vinde tre Major-titler i streg og fire titler i alt.

Og lørdag aften red de så videre på bølgen, de de bookede en finalebillet ved ESL One New York efter en sejr mod verdensetterne Team Liquid.

Det danske hold kom ellers katastrofalt fra start i første map, Vertigo, da de kom bagud 0-6. Men så trådte Emil ’Magisk’ Reif og holdkammeraterne i karakter og fik udlignet til 9-9.

Derefter fortsatte den danske dominans, og de kunne juble over en sejr i første map på 16-9.

Team Liquid bestemte andet map, og her faldt valget på Dust II. Og det viste sig at være et godt valg for det amerikanske storhold. Efter 13 runder var amerikanerne nemlig foran 4-9, og det endte da også med en amerikansk sejr på mappet med cifrene 9-16.

Astralis var bagud 0-6 på banen Vertigo, men fik vendt situationen og endte med at vinde første map 16-9. Video: TV 2 SPORT

Derfor skulle semifinalen afgøres i et tredje map, nemlig Overpass. Her var det Astralis, der var ovenpå fra start. Danskerne kom nemlig foran 10-7 efter 17 runder. Astralis kunne da også samles i en stor gruppekrammer, da de vandt det afgørende map 16-13.

Dermed er danskerne klar til finalen, hvor de møder Evil Geniuses. Sejren betyder ligeledes, at danskerne har gode chancer for at genvinde førstepladsen på verdensranglisten, som lige nu tilhører netop Team Liquid.

Den samlede præmiepulje i turneringen er på 200.000 dollars.