E-sport

Storspillende ’device’ sender Astralis i semifinalen i Malmø

Nicolai "device" Reedtz var storspillende i torsdagens opgør i Malmø. Kevin C. Cox / Scanpix Denmark

Det danske Counter Strike-hold Astralis er i semifinalen ved DreamHack Masters i Malmø efter en 2-0-sejr over verdens femtebedste hold, Team Vitality.

Det danske hold fortsætter den gode form efter Major-triumfen. Holdet kan nu se frem til en semifinale i Malmø efter en forholdsvis sikker sejr over de franske modstandere.

Nicolai ’device’ Reedtz leverede en stor præstation i kampens første map og blev efter kampen kåret til kampens spiller af HLTV, der er verdens førende Counter Strike-medie.

I første map vandt danskerne 16-5 i Vertigo, hvor ’device’ formåede at lave hele 31 kills, mens han kun døde ni gange. Han havde næsten dobbelt så mange kills som ’Xyp9x’, der var holdets næstbedste i første map med 16 kills.

I andet map ventede det legendariske Dust2, hvor danskerne havde store startvanskeligheder. Astralis var hurtigt bagud 9-3, men en flot holdpræstation så holdet vende det faretruende nederlag til en 16-14-sejr.

Her var 'device' også manden med flest kills, da han dræbte 28. Men holdkammeraten og ingame-leader hos Astralis, Lukas 'gla1ve' Rossander, var også godt spillende med 26 kills.

Holdende skulle derfor ikke ud i et tredje og afgørende map, og dermed kan danskerne se frem til semifinalen i turneringen i Malmø, hvor præmiepuljen ligger på 1.7 millioner danske kroner.

Du kan følge hele slutspillet fra DreamHack Masters i Malmø på TV 2 ZULU, der sender både fredag, lørdag og søndag. Se sendeplanen her.