E-sport

Astralis-kaptajn klager over dårlige forhold i Sverige

For meget larm fra arenaen i Malmø endte ifølge Astralis-spilleren Lukas ’gla1ve’ Rossander i spillernes headset.

Et sjældent usikkert Astralis-mandskab røg lørdag ud af Counter-Strike-turneringen DreamHack Masters i Malmö.

0-2 blev resultatet mod Fnatic i semifinalen, og årsagen til den dårlige indsats skal måske findes i forholdene inde i arenaen i Sverige.

I hvert fald var Astralis’ in game-leader, Lukas ’gla1ve’ Rossander, ikke tilfreds med den store mængde støj, der gik ind i spillernes headset og mikrofoner.

- Der er rigtig rodet på ’teamspeak’, hvor vi sidder og snakker sammen og kommunikerer. Det er forvirrende, og hver gang vi snakker, kan vi høre casters (kommentatorer, red.). Selvom vi ikke snakker sammen, kan vi høre casters i baggrunden, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det giver bare en eller anden form for uro og stress i forhold til, når vi spiller de ESL-turneringer (En anden turneringsarrangør, red.), hvor lyden lukkes fuldstændig ude, og vi kun kan høre hinanden. Mikrofonerne er bedre, og det virker bedre for os, for det giver mindre stress.

Han vil dog ikke gå så langt som at give støjproblemerne hele skylden for den vaklende indsats og det skuffende resultat.

Han erkender, at de alle fem underpræsterede mod det svenske hjemmebanehold.

- Man skal altid kunne præstere. Det er det samme for alle andre hold. Fnatic sidder i præcis samme situation, som vi gør, så det gør ikke vores sag bedre på den måde.

Dårlige forhold går værst ud over Astralis, mener ekspert

Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche var efter Astralis’ nederlag både overrasket og chokeret over de mange ukarakteristiske fejl fra de normalt så stabile og sikre danskere.

- De virkede enormt uorganiserede. Det var, som om de ikke helt havde den her synergi, som vi er vant til at se dem spille med. Normalt ser man et Astralis-hold, der laver et fåtal af fejl.

Selvom støjgenerne, som ’gla1ve’ påpeger, er ens for begge hold, er forstyrrelser på kommunikationsfronten særligt negative for Astralis, vurderer eksperten.

- Et hold som Astralis vil nok være mere ramt af det end et hold som Fnatic. Det, Astralis lever på, er den her kommunikation og synergi, de har. Det er de verdens bedste hold til.

Astralis’ overmænd, Fnatic, møder Vitality i finalen søndag klokken 17. Se kampen på TV 2 ZULU.