E-sport

Astralis Group går på børsen

Astralis Group vil tage kampen op med USA og Asien, hvor der bliver investeret stort i e-sportbranchen.

Torsdag annoncerede selskabet bag et af verdens bedste CS:GO-hold Astralis intentionen om at blive optaget til handel på Nasdaq First North Growth Market.

Det skriver Astralis Group i en pressemeddelelse. Selskabet forventer, at børsnoteringen finder sted inden årsskiftet, og at de nærmere detaljer - prospekt og tegningsdetaljer - inden længe offentliggøres.

- Vi skal ud og rejse en lang række penge til fremtidige investeringer. Der er ligadeltagelse, eventuelt nye hold, og så er der store investeringer i de produkter, vi er ved at udvikle til vores fans og andre interessenter, siger direktør i og grundlægger af Astralis Group Nikolaj Nyholm til TV 2 SPORT.

Han vil dog ikke komme ind på, hvor mange penge der er behov for at rejse.

- Vi har behov for midler, hvis vi vil opnå de ambitioner, vi vil de næste par år, men jeg kan ikke kommentere på størrelsesordenen.

Øget konkurrence

Det er især konkurrencen på det internationale marked, der ligger bag ønsket om børsnotering.

- E-sport er allerede en milliardindustri målt i US-dollars, og især i USA og Asien investeres der markant i branchen. Vi har i Astralis Group skabt et stærkt fundament og en førerposition på mange områder, og vi ønsker med noteringen at konsolidere os, forklarer Nyholm i pressemeddelelsen.

- Vi vil investere i både faciliteter, performance-værktøjer, organisation, mediekanaler og kommercielle platforme, så vi kan bibeholde og udvikle vores position.

Udover Astralis, der i en lang periode har ligget på førstepladsen på verdensranglisten, ejer Astralis Group også League of Legends-brandet Origen og FIFA-holdet Future FC. Astralis Group regnes som værende Danmarks største sportsbrand.

Vil fortsætte dominans

Ifølge pressemeddelelsen er e-sport blandt de hurtigst voksende industrier i verden med omkring 443 millioner fans og seere i 2019.

- Vi vil fortsætte arbejdet med at bygge de mest vindende hold i verden samt udvikle vores kommercielle platforme.

- Vi ser et stort potentiale i at videreudvikle vores produkter og at skalere forretningen globalt. Med den professionalisering, der foregår i branchen, er det samtidig en fordel at sikre sig et solidt kapitalberedskab, siger Nikolaj Nyholm.

Tidligere på året satte den danske virksomhed RFRSH Entertainment Astralis og Origen til salg - ifølge TV 2 SPORTs oplysninger til en pris mellem 75 og 112 millioner kroner.

Nikolaj Nyholm forlod direktørposten i RFRSH og blev i stedet direktør i Astralis Group, som i slutningen af juli overtog ejerskabet af holdene. Siden kom FIFA-holdet Future FC til.

Ifølge hjemmesiden Liquipedia har Astralis-holdet alene i præmiepenge sikret 48,8 millioner kroner.