E-sport

- Det er en stor dag for e-sport, siger ekspert om Astralis' børsnotering

Flere eksperter kalder det 'spændende', at Astralis Group vil tage kampen op med USA og Asien, hvor der bliver investeret stort i e-sportbranchen.

Astralis Group, der er selskabet bag et af verdens bedste CS:GO-hold Astralis, har intentioner om at lave store investeringer i fremtiden.

Derfor annoncerede de torsdag, at de har intention om at blive optaget til handel på Nasdaq First North Growth Market og blive den første e-sports-aktie.

Simon Bastiansen, der er sponsorrådgiver i marketingsvirksomheden MKTG Danmark, kalder intentionen for "et kæmpe skridt" og ser frem til det.

- Det er kæmpestort. Det er en stor dag for e-sport og generelt for hele verden, fordi det er det første e-sport-hold, der går på børsen. Det er for at konsolidere, opruste og måske endda opkøbe andre hold. Det er et kæmpe skridt i forhold til konkurrenterne og hele branchen som sådan, siger Simon Bastiansen til TV 2 SPORT.

- I Asien og USA er det kæmpestort. Det er et globalt brand. 600 millioner sidder og ser de her hold spille. Det er meget store og sikre datatal, så det lover rigtig, rigtig godt for aktierne. Det er rigtig spændende, og det kan ende rigtig godt for Astralis Group, men også for hele branchen og for holdet ikke mindst. Det er med til at løfte alle andre.

En ny og ung investorgruppe

Og der kan blive stor interesse for Danmarks første e-sports-aktie. Det vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom ved handelsplatformen Nordnet.

- Jeg ville blive forbavset, hvis ikke ridset omkring Astralis og e-sportverdenen bliver præget af meget høj vækstrate. Det er noget nyt. Man henvender sig til en ny investorgruppe, en yngre investorgruppe. Jeg synes, at det er super, super spændende, hvis vi i Danmark kan være med til at få sat noget helt nyt på det investeringsmæssige verdenskort.

- Vi har måske nogle af dem, der er allerlængst fremme, så jeg synes da bare, det lyder rigtig spændende.

Vi har behov for midler, hvis vi vil opnå de ambitioner, vi vil de næste par år, men jeg kan ikke kommentere på størrelsesordenen

Nikolaj Nyholm, direktør og grundlægger i Astralis Group

Astralis Group forventer, at børsnoteringen finder sted inden årsskiftet, og at de nærmere detaljer - prospekt og tegningsdetaljer - inden længe offentliggøres.

Vil ikke kommentere på størrelsesordenen

Udover Astralis, der i en lang periode har ligget på førstepladsen på verdensranglisten, ejer Astralis Group også League of Legends-brandet Origen og FIFA-holdet Future FC. Astralis Group regnes som værende Danmarks største sportsbrand.

Direktør og grundlægger i Astralis Group, Nikolaj Nyholm, vil dog ikke kommentere på, hvor mange penge der er behov for at rejse.

- Vi har behov for midler, hvis vi vil opnå de ambitioner, vi vil de næste par år, men jeg kan ikke kommentere på størrelsesordenen, siger direktøren.

Tidligere på året satte den danske virksomhed RFRSH Entertainment Astralis og Origen til salg - ifølge TV 2 SPORTs oplysninger til en pris mellem 75 og 112 millioner kroner.

Nikolaj Nyholm forlod direktørposten i RFRSH og blev i stedet direktør i Astralis Group, som i slutningen af juli overtog ejerskabet af holdene. Siden kom FIFA-holdet Future FC til.

Ifølge hjemmesiden Liquipedia har Astralis-holdet alene i præmiepenge sikret 48,8 millioner kroner.