E-sport

Counter-Strike reddede Astralis' træner, da han var på vej ud i kriminalitet

Danny 'zonic' Sørensen er manden bag et af verdens bedste Counter-Strike-hold - ved et tilfælde.

Se Astralis i BLAST Pro Series Copenhagen fredag og lørdag på TV 2 ZULU

I 2016 blev Danny 'zonic' Sørensen træner for det nystartede danske e-sport-hold Astralis. To år senere havde han ført holdet frem til en position som verdens bedste CS:GO-hold.

Jeg syntes, Counter-Strike var virkelig kedeligt

Danny 'zonic' Sørensen

20 år tidligere lå det overhovedet ikke i kortene, at teenageren Danny Selim Sørensen skulle ende sådan.

- I grove træk vil jeg sige, at jeg ikke havde været det menneske, jeg er i dag, hvis det ikke var for Counter Strike, siger han til TV 2 SPORT.

I en selvbiografi, der udkommer den 12. november, fortæller Danny Sørensen historien om sin vej væk fra en kriminel fremtid, der i stedet endte med computerspil, millioner, uddannelse og succes.

Counter-Strike var udvejen

Hjemme i Roskilde var det ikke computeren, der trak i Danny Sørensen.

- Jeg var ikke Guds bedste barn. Jeg lavede noget ballade og var på vej mod noget rigtig dårligt. Da min mor endelig fik sat en stopper for det, blev jeg via nogle andre kammerater slæbt med på netcafé. Én ting førte til noget andet, og jeg stoppede med at lave ballade og spillede en masse computer, siger Danny Sørensen.

Danny 'zonic' Sørensen begyndte at spille Counter-Strike i 1999, da det første spil kom på gaden.

- Det er ikke gået de venner, jeg havde dengang, så godt, som jeg havde håbet.

Skydespillet Counter-Strike så dagens lys i 1999, da Danny Sørensen var 13 år gammel.

Gruppepres

Den logiske historieskrivning ville beskrive, hvordan han faldt pladask for spillet med det samme, og resten var en ren eventyrfortælling.

Et eventyr kan man godt kalde det. Men kærligheden til spillet var der ikke.

- Jeg kan huske, da det allerførste spil kom ud. Jeg spillede nogle andre spil. Jeg synes, det var så kedeligt på netcaféen, og nu var alle begyndt at spille det her triste spil, Counter Strike.

- Jeg syntes, det var virkelig kedeligt, men jeg blev overmandet af gruppepresset og endte med at spille det. Siden har jeg ikke sluppet det.

Gruppepresset førte ham til noget stort. Rigtig stort.

Verdens ottendebedste spiller

Som spiller var han i 2010 rangeret som verdens ottendebedste Counter-Strike-spiller. Han stoppede to år senere og begyndte at studere Business Administration and Information Systems på Copenhagen Business School.

Ifølge 'zonic' var det næppe et alternativ i livet, han havde haft, havde det ikke været for Counter-Strike, fordi han har "fået så mange erfaringer med fra spillet og de hold," han har spillet for.

Han tog en mastergrad i 2016 - samme år som han begyndte rejsen med Astralis og togtet mod verdenstoppen.

Resten er historie.

89 uger som verdensetter

Siden december 2016 har Astralis ligget på verdensranglistens førsteplads i samlet 89 uger, og i september vandt holdet en historisk fjerde Major.

Et utænkeligt scenarie for træneren to årtier tidligere.

- Jeg ville helst ikke have været i de sko, som den gamle Danny Sørensen var i, hvis Counter-Strike ikke var opfundet, siger han.

Danny 'zonic' Sørenen og Astralis er netop nu i Danmark, hvor de deltager i turneringen BLAST Pro Series Copenhagen, som spilles i Royal Arena.

Se med fra fredag klokken 17.20 på TV 2 ZULU.