E-sport

Astralis efter stort sammenbrud på hjemmebane: - Vi vil det for meget

Misforståelser og mere reaktion end aktion er Astralis' forklaring på fredagens kollaps i København, hvor det danske hold så gerne ville vinde.

Se Astralis vs. Team Liquid direkte på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY fra 14.00 lørdag.

Halloween var godt nok torsdag, men for Astralis var fredag aften mindst lige så chokerende og gruopvækkende.

- En skrækkelig dag på kontoret for Astralis. Det virker, som om det her spøgelse, der hedder Royal Arena, virkelig huserer hos spillerne, lød den umiddelbare analyse fra kommentatorerne.

Vi vil rigtig gerne vinde her - måske vi vil det lidt for meget

Danny "Zonic" Sørensen

På hjemmebane på Amager fik det danske Counter-Strike-hold en rædselsfuld indledning på gruppespillet i Blast Pro Series Copenhagen, da de klart tabte begge fredagens kampe.

Nederlag på 2-16 til amerikanske FaZe og 7-16 til NiP fra Sverige var de nedslående fredags fakta:

- Vi har en offday. Selvfølgelig ikke den bedste dag at have en offday. Jeg føler egentlig, at vi gør det okay, men jeg ved ærlig talt ikke, hvad der lige går galt.

- Måske tænker vi lidt for meget over, hvad de gør, i stedet for hvad vi selv skal gøre. Det sejler lidt. Vores individuelle spil er heller ikke helt i top i dag, siger Andreas ”Xyp9x” Højsleth.

'Offday' brugte holdkammerat Emil "Magisk" Reif også på Twitter. Samme ordvalg valgte Astralis' træner til at beskrive fredagens kollaps, hvor Astralis tabte 28 runder i træk:

- Vi gik fejl af hinanden og havde mange misforståelser. Det virker som en god gammeldags offday, desværre, siger Danny "Zonic" Sørensen.

Finalehåb kræver mirakel

Det danske hold skal nu vinde samtlige kampe lørdag og håbe på, at andre kampe falder ud til deres fordel, hvis de skal holde liv i drømmen om at vinde den store turnering på dansk grund.

En drøm, der endnu ikke er indfriet for de ellers så succesfulde Astralis. I 2017 tabte de finalen til SK Gaming, og året efter blev de nummer tre. Med støtte fra langt størstedelen af de 12.000 fans i Royal Arena er det også en særlig turnering for danske hold.

- Vi vil rigtig gerne vinde her - måske vi vil det lidt for meget og overtænker tingene. Måske er vi lidt for nervøse.

- Nu håber jeg, at vi kan vise os som Astralis og vinde tre kampe, så må vi se, hvor langt det rækker. Vi har i hvert fald brug for støtte, og det er klart målet at give dem (fansene red.) en god dag. Det skylder vi dem helt bestemt, siger Danny "Zonic" Sørensen.