Astralis-træner skiftede sig selv ind og psykede en af verdens bedste

Danny 'Zonic' Sørensen prøvede at psyke verdens næstbedste spiller, inden de to skulle spille mod hinanden ved Blast Pro Series i Royal Arena.

Selvom Astralis ikke nåede finalen ved Blast Pro Series i København, var det danske hjemmepublikum alligevel vidne til noget helt særligt lørdag aften.

Til kampen om tredjepladsen tog holdets træner, Danny 'Zonic' Sørensen, pludselig selv plads foran skærmen i fraværet af Nicolai "dev1ce" Reedtz, som følte sig dårlig.

Opgøret blev spillet som en 'standoff', hvor man én mod én spiller bedst til syv, og hos modstanderne fra NaVi sad en af verdens absolut bedste spillere, Oleksandr "s1mple" Kostyliev, klar til at byde træneren op til dans.

'Zonic' slap nådigt fra duellen med et nederlag på 7-5.

- S1mple blev kåret som verdens bedste spiller sidste år. Jeg har spillet spillet i tyve år, så jeg har erfaring, og han var nervøs, det var tydeligt. Han vandt så til sidst, men jeg gjorde det lidt spændende. Det var fedt at være tilbage, og det kunne være, man skulle overveje at gøre lidt mere i det, siger Danny 'Zonic' Sørensen til TV 2 SPORT.

Trods nederlaget endte Astralis alligevel med at vinde kampen mod NaVi med 30-26.

- Hvad så, nybegynder?

'Zonic' har spillet Counter Strike i tyve år, siden den første udgave af spillet udkom i 1999, og uden kamptræning måtte den 33-årige træner tage kampen op på ren rutine.

- Da Danny spillede mod S1mple, psykede han ham så meget i starten. Han skrev alt muligt til S1mple inde på serveren, så jeg tror, han fik lidt nerver på, forklarer holdets anfører, Lukas 'gla1ve' Rossander.

- Jeg skrev 'whats up, newbie?' (nybegynder, red.) lige for at markere, at nu var det old school. Jeg har spillet, siden han rendte rundt med en sut i munden, så jeg skulle lige vise, hvem der bestemte, siger Astralis-træneren.

'Zonic' kom bagud 0-1, men kom så op på både 3-1 og 4-2, inden 'S1mple' altså trak det længste strå. Astralis-træneren imponerede dog stadig 'gla1ve'.

- Nogle gange, inden vi træner, sidder vi og spiller lidt mod Danny, og han er altid mega kæphøj og siger, at han er bedre end os. Han ved selvfølgelig godt inderst inde, at han nok er den dårligste, fordi han aldrig spiller.

- Det var fedt at se ham spille mod en af verdens bedste spillere og så kun tabe med to runder. Så må man bare tænke 'hvad fanden sker der lige der?'. Jeg vidste, han var god, men så god havde jeg ikke lige regnet med, siger anføreren.

'S1mple' skrev lørdag aften på sin Twitter-profil, at han ikke vidste, han spille imod Astralis' træner før efter kampen.

- Du spillede sindssygt, mand, skrev ukraineren.

Danny 'Zonic' Sørensen har været træner for Astralis, siden holdet så dagens lys i 2016.

I 2010 var han rangeret som verdens ottendebedste Counter Strike-spiller.