E-sport

- Det er under al kritik, siger Astralis-profil efter misset finale

Astralis-spilleren Andreas 'Xyp9x' Højslet kunne ikke sove natten til lørdag efter en meget skuffende første dag ved Blast Pro Series i København.

For tredje gang i træk lykkedes det ikke Astralis at kvalificere sig til finalen på hjemmebane ved Blast Pro Series i Royal Arena i København.

Efter en skuffende fredag med to nederlag i to kampe, havde holdet brug for at gøre rent bord i lørdagens tre opgør, mens andre resultater også skulle flaske sig for de danske hjemmebanehelte.

Men sådan gik det ikke for verdens nummer to.

- Jeg er selvfølgelig lidt ked af det. Det var en dårlig dag igår, og det er det, der koster nu. Vi skulle have spillet bedre. Det er under al kritik, siger Andreas 'Xyp9x' Højslet til TV 2 SPORT.

Trods en god start med en sejr over rivalerne fra Team Liquid, blev Astralis' skæbne afgjort kort efter, da NiP slog selvsamme modstander og dermed fratog danskerne muligheden for at slutte blandt turneringens to bedste.

Astralis spillede uafgjort i den anden kamp mod NaVi.

- Jeg var nødt til lige at falde lidt ned igår, for ellers kunne jeg simpelthen ikke sove. Selvfølgelig er der mange tanker, der flyver rundt i hovedet om, hvorfor vi præsterede, som vi gjorde. Det var bare en 'off day'. Vi skal hjem og analysere det og se, om vi skal gøre noget anderledes inden næste Blast-turnering her i København, siger 'Xyp9x'.

Showkamp venter

Astralis-spillerne rejste sig i den sidste gruppekamp og forkælede de 12.000 fremmødte fans i Royal Arena med en sejr på hele 16-3.

Sejren betød, at 'Xyp9x' og kompagni skulle spille en såkaldt 'standoff' mod NaVi, der var en showkamp om tredjepladsen.

Her spillede alle fem spillere fra de to hold i aktion en efter en, hvor den enkelte duel blev vundet af den spiller, der først vandt ni runder.

Astralis vandt samlet og modtager knap 135.000 kroner i præmiepenge.