E-sport

Astralis Group vil skrive historie – ansætter kvindelig FIFA-spiller

Astralis Group har hentet brasilianske ’Teca’ til FIFA-holdet Future FC. Hun bliver den blot anden kvindelige fuldtidsprofessionelle spiller i verden.

På grønsværen er brasilianske spillere notorisk kendt for at være blandt de bedste i verden. En arv, der nu skal føres videre til FIFA og e-sport.

Astralis Group har nemlig ansat 22-årige brasilianske Stephanie ’Teca’ Luana da Silva Santos. Og Astralis Group har ambitioner om at bringe hende helt til tops i det virtuelle fodboldspil, hvor hun skal være den første kvindelige spiller i de største turneringer.

’Teca’ er glad for, at hun har fået chancen i en ellers mandsdomineret FIFA-verden. Hun har nemlig meget, hun gerne vil modbevise. Det siger hun til TV 2 SPORT.

- Som jeg ser det, er der mange, som tror, at piger ikke kan spille spil, som normalt spilles af mænd. De er forudindtagede, når de mener, at piger ikke kan det. Men det er ikke sandt, for det er spil, som alle kan spille. Det er derfor, der ikke er mange piger, som spiller spil som FIFA, Counter-Strike og den slags, siger hun.

Sportsdirektøren for Astralis Group, Kasper Hvidt, fortæller også, at det er en af årsagerne til at hente en kvinde til holdet.

- At ansætte en pige har slået mig siden, at jeg kom fra en traditionel sport, hvor der er en oplagt forskel på drenge og piger i både størrelse og hastighed. Den forskel burde slet ikke eksistere, når man sidder og spiller et spil med fingrene.

- Vi ser bare ikke piger i verdenstoppen i nogen som helst spil, men pigerne skal have chancen, og den diversitet vil vi gerne omfavne, siger hvidt til TV 2 SPORT.

Fatih Üstün med sin nye kvindelige holdkammerat, Stephanie 'Teca' Luana da Silva Santos.

Vil være foregangskvinde

Den unge sydamerikaner er allerede i gang med at spille online kvalifikationskampe, og hun drømmer i den grad stort.

- Det kunne være interessant (at blive verdens bedste, red.). Så kunne jeg være foregangskvinde på det område. Det ville være fantastisk, siger ’Teca’.

Den brasilianske FIFA-spiller bliver den blot tredje spiller på Future FC, der har danske Fatih Üstün og israelske Roee Feldman i stalden.

’Teca’ får samme arbejdsvilkår som sidstnævnte. Det betyder, at hun bliver boende og arbejder i Sao Paulo, men at hun bliver en del af performance-programmet og er i dialog med sportsdirektøren og teamet omkring holdene digitalt.

Parallelt med Brasiliens fodboldkultur

Sportsdirektøren for den danske e-sportsgigant, Kasper Hvidt, har store forventninger til det sydamerikanske stortalent.

På en tur i Sao Paulo med Counter-Strike-holdet Astralis oplevede han nemlig en talentscene, der drager paralleller til den brasilianske fodboldkultur.

Forholdende var ikke ligefrem optimale, men kendetegnende var det, at der var en stor lyst og viljen til at blive bedre.

- Vi har endnu ikke set en kvinde kvalificere sig til de store turneringer i FIFA, men Stephanies lyst til at indgå i en professionel organisation og til at udvikle sig som spiller i vores rammer gør, at jeg tror på, vi kan udvikle hende til at konkurrere på øverste niveau, siger Hvidt i en pressemeddelelse fra Astralis Group.

Udover FIFA-holdet ejer Astralis Group også Counter-Strike-holdet Astralis og League of Legends-holdet Origin.

Astralis Group har ambitioner om at tage kampen op med USA og Asien på e-sportsscenen, hvorfor de planlægger at blive børsnoteret.