E-sport

Kinesisk vært hyler Astralis-stjerne ud af den

Humøret var i top, da Astralis skulle hyldes for triumfen ved IEM i Beijing, hvor de besejrede australske 100 Thieves i finalen.

Nicolai 'dev1ce' Reedtz havde svært ved at holde smilet tilbage under vinderinterviewet ved IEM i Beijing.

Astralis-spilleren skulle få minutter efter finalesejren over australske 100 Thieves sætte ord på det danske holds triumf i Kina, men det var kun et enkelt spørgsmål, der kunne relateres til Counter-Strike: Global Offensive, som de konkurrerer i.

Herfra tog interviewet en noget uventet drejning takket være en yderst engageret vært.

Dine kinesiske fans kalder dig Tom Cruise. Vidste du det?

- Ja, det er fedt, svarede 'dev1ce' lettere forvirret, hvorefter han blev spurgt, om han også kunne posere som den amerikanske skuespiller i Mission Impossible-filmene.

Herfra gik turen videre til Lukas 'gla1ve' Rossander, der i øvrigt blev kåret som turneringens mest værdifulde spiller. Værten spurgte, om 'gla1ve' kunne præsentere sig selv på kinesisk.

Danskeren sagde blandt hej til publikum og lod dem vide, at han var sulten efter den danske triumf, der udover titlen også kunne glæde sig over en præmiecheck på cirka 825.000 kroner.

Interviewet har også fået opmærksomhed på Twitter, hvor danske Finn 'karrigan' Andersen henvendte sig til 'dev1ce' med teksten LOL (laugh out loud, red.). Nicolai 'dev1ce' Reedtz svarede:

- Mate, hvad fanden skete der?

Triumf i Kina betyder "super meget"

I studiet blev det finurlige vinderinterview også vel modtaget, hvor det primært var udsigten til en film med 'dev1ce' som actionhelt, der fik opmærksomhed.

- Jeg er helt klar på en e-sports-inspireret actionfilm og har Tom 'dec1ce' Cruise i hovedrollen, var opfordringen fra Andreas 'Jern' Thomsen.

Eksperterne i studiet rettede efterfølgende fokus på sejren i Beijing, der kom efter sidste uges skuffelse ved Blast Pro Series i Royal Arena, hvor Astralis skuffede og missede finalen.

- Det betyder super meget - specielt efter nederlaget i København. Det er i København, de rigtig gerne vil vinde og mangler og vinde, så at de kan rejse sig efter det er rigtig vigtigt for dem, sagde Niels 'rizc' Topp.

Astralis vandt søndagens finale ved at vinde de tre maps med 16-14, 16-5 og 16-3.