E-sport

Suveræne Astralis vinder finale i Kina

For fjerde gang i år vandt esportsholdet Astralis søndag en turnering, da de besejrede 100 Thieves i finalen ved IEM i Beijing.

Tre maps skulle Astralis bruge for at sikre titlen i IEM i Beijing.

I søndagens finale, hvor der blev spillet bedst af fem baner, mødte det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold australske 100 Thieves, og de kunne ikke stille meget op, da det danske stjernehold foldede sig ud.

Danskerne vandt et tæt første map på Vertigo med 16-14, inden de i suveræn stil vandt 16-5 på Nuke og til sidst sikrede sig titlen på Train, hvor de vandt 16-3.

Udover trofæet kan Astralis også glæde sig over at have vundet en præmiecheck på 125.000 dollars (845.000 danske kroner).

Dramatisk første map på Vertigo

Finalens første map, som 100 Thieves havde valgt, blev en tæt affære. På Vertigo-banen var det 100 Thieves, der kom bedst fra start og sikrede en føring på 5-2.

Men Astralis fandt efterfølgende storspillet frem og kom foran med både 7-5 og 11-9. Australierne kom dog igen, og ved stillingen 11-11 valgte danskerne at tage en timeout for at få styr på taktikken til den afsluttende fase af første map.

Ved stillingen 13-14 så det ud til, at 100 Thieves skulle tage føringen, da de skød samtlige Astralis-spilllere. Men til danskernes held nåede de det ikke tids nok til også at kunne desarmere bomben.

Astralis tager det første stik i finalen. Video: TV 2 Sport

Astralis bevarede herefter momentum og særligt takket være hele 29 kills fra Nicolai 'dev1ce' Reedtz vandt danskerne første map med 16-14.

Astralis suveræne på Nuke

Danskerne tog selvtillid med ind til andet map, der efter Astralis' valg blev Nuke. Og allerede fra start var det til at se, hvorfor det danske storhold havde valgt lige netop det map.

Helt uden problemer kom Astralis foran 3-0, og selvom 100 Thieves fik udlignet, var det ikke nok til at sende de danske favoritter ud af kurs.

Astralis vandt 12 ud af de efterfølgende 13 point og sikrede en føring på hele 15-4. 100 Thieves fik pyntet på resultatet, men kunne ikke forhindre en dansk sejr på Nuke med cifrene 16-5.

Astralis tager bane nummer to og er nu kun ét map fra sejren. Video: TV 2 Sport

Ingen slinger i valsen på Train

Selvom det var 100 Thieves, der havde valgt, at finalens tredje map skulle spilles på Train, formåede Astralis at tage det overlegne spil med videre fra Nuke.

Australierne tog første runde, men herfra tromlede danskerne henover deres modstander. Otte runder i træk til Astralis, og finalen var allerede tæt på en afgørelse.

Ved stillingen 9-3 havde 100 Thieves muligheden for at sende Astralis i pengeproblemer og på den måde komme tilbage i kampen, men i stedet var det danskerne, der vandt runden og sørgede for, at problemerne nu var australske.

Det udnyttede Astralis til at udbygge føringen til 12-3, og herfra så de sig ikke tilbage. Finalesejren blev sikret med en sejr på 16-3 i tredje map.

Lukas 'gla1ve' Rossander leverede i finalen 66 kills. Nicolai 'dev1ce' Reedtz fulgte trop med 63 af slagsen.

Dermed fik Astralis oprejsning efter sidste uges Blast Pro Series i Royal Arena i København, hvor de skuffede stort og missede finalen.

Astralis er i øjeblikket nummer to på verdensranglisten efter det amerikanske hold Evil Geniusses.