E-sport

Astralis var hævntørstige: - De tog København fra os

Astralis havde brug for at vise, at de stadig er et verdensklassehold, selvom de skuffede foran en udsolgt Royal Arena i København.

Glæden var stor, og overskuddet endnu større, efter Astralis gik suverænt gennem IEM Beijing og løftede trofæet søndag.

Mandag aften var smilene ikke mindre, da de ankom til Kastrup Lufthavn med trofæet i deres favn velvidende, at de nu igen topper Counter-Strikes verdensrangliste.

- Vi havde et helt andet flow, end vi havde i København ugen før, så det var dejligt at spille så godt. Jeg ved ikke helt, hvad det var. Måske det er lidt hævntørst efter København. Men det var befriende at se. Drengene var i hvert fald rigtig gode, siger holdets træner, Danny ’zonic’ Sørensen, til TV 2 SPORT.

De tog København fra os

Danny ’zonic’ Sørensen om FaZe

Som han allerede selv er inde på, lå det ikke ligefrem i kortene for bare ti dage siden, at danskerne ville generobre førstepladsen i suveræn stil. Her skuffede de nemlig foran en udsolgt hjemmebane i Royal Arena ved Blast Pro Series, hvor de ikke nåede finalen.

En irritation, som hurtigt blev glemt, og som de formåede at vende til noget positivt.

- Vi fik snakket rigtig godt igennem efter København. Vi ved godt, vi er et af verdens bedste hold, og vi spiller rigtig godt, når det først kører for os. København er noget specielt, og jeg tror, vi ville det for meget.

- Den vrede fik vi kanaliseret rigtig godt, da vi først kom til Kina, for så kunne vi bruge det konstruktivt.

Fik revanche for ydmygelse mod FaZe

Astralis vandt alle sine kampe i Beijing uden at tabe en eneste bane. En stor kontrast til Blast Pro Series, hvor de tabte to baner og spillede en enkelt uafgjort i gruppespillet.

Blandt andet tabte de 2-16 til FaZe. Det sviende nederlag fik de vasket væk i Kina, hvor danskerne vandt best-af-tre-serien 16-0, 16-2.

- Da vi så stod der og kunne se, vi skulle møde FaZe i semifinalen – de tog København fra os – måtte vi gøre alt for at ødelægge dem, siger Astralis-træneren.

Nemmere end forventet

Holdets mest værdifulde spiller i turneringen, Lukas ’gla1ve’ Rossander, sidder med ansvaret for taktikken sammen med ’zonic’, og han er lykkelig over vendepunktet og særligt for kampen mod FaZe.

- Sådan som vi spillede mod FaZe i København, var nok sådan, de spillede imod os i Kina. Når de går lidt ned i niveau, og vi går lidt op, så bliver det en meget nem kamp udefra, siger holdets kaptajn, Lukas ’gla1ve’ Rossander og tilføjer:

- Vi har lagt mange timers forberedelse bag, og det var lidt nemmere, end vi havde regnet med. Og det var nok også den følelse, de stod med i København, efter de mødte os. Det var hårdt i København, men det var fedt at give dem tilbage i Kina.

Næste opgave for Astralis er sæsonfinalerne i ECS i Arlington.