E-sport

Astralis-træner kåret til verdens bedste

Danny 'zonic' Sørensen i aktion for Astralis. Ved turneringen i København skiftede han sig selv ind. TV 2 SPORT

Danny ’zonic’ Sørensen, træneren for det danske Counter Strike-mandskab Astralis, har søndag vundet prisen som årets E-sports-træner.

Den ypperste hæder.

Det er, hvad Danny ’zonic’ Sørensen har præsteret. Han er nemlig ved det årlige Esports Awards, der i år foregik i USA, blevet kåret til verdens bedste træner inden for e-sport.

Og han er ikke blot kåret som verdens bedste Counter Strike-træner. Han er blevet kåret til den bedste træner på tværs af alle e-sports-discipliner. En hæder, der glæder den danske træner.

- Jeg er utrolig stolt over, at prisen faldt på mig. Jeg er glad for, at der er andre, der sætter pris på det arbejde, jeg laver. Jeg arbejder i hvert fald benhårdt og gør alt for, at vi vinder de næste turneringer, siger 'zonic' til TV 2 SPORT.

’Zonic’ vandt prisen foran den sydkoreanske League of Legends-træner Kim ’kkOma’ Jeong-gyun, som er hovedtræner for SK Telecon T1, der er blandt de allerbedste hold i verden.

Han kunne dog ikke have slået sydkoreaneren uden hjælp, forklarer han.

- Men det er ikke kun mig, der vinder den her pris. Det er hele holdet, spillerne og vores staff. De gør et kæmpegodt stykke arbejde.

'Zonic' var dog ikke til stede i USA for at få overrakt prisen.

Søndag var han nemlig til bogmesse i Bella Center for at skrive autografer. Han har netop udgivet bogen ’Hjernen bag Astralis’. En bog, der i første omgang er udgivet på dansk, men som forlaget arbejder på at få oversat til engelsk.

- Efterspørgslen for at få bogen på engelsk er enorm. Selv russerne er efter mig og vil gerne have den oversat til russisk. Det hele er ret overvældende, siger ’zonic’ med et smil på læberne.

Astralis ved IEM Beijing, hvor de gik hele vejen og kunne løfte trofæet.

Astralis tabte til danske drenge

Astralis var også nomineret til flere af priserne ved awardshowet.

Det danske Counter Strike-hold blev nummer to i prisen som årets E-sports-hold. Her tabte de til League of Legends-holdet G2 Esports.

Et hold, der også har et dansk islæt. Rasmus ’caps’ Winther og Martin ’wunder’ Nordahl spiller for G2 og er blandt de seks spillere, der tidligere på måneden sikrede holdet sølv ved verdensmesterskaberne i League of Legends.

I kategorien 'årets play’, som er en pris til den spiller med den bedste aktion, var Astralis-spilleren Nicolai ’dev1ce’ Reedtz og G2-spilleren Rasmus ’caps’ Winther nomineret. Sidstnævnte blev nummer to i den pris.

I kategorien 'årets computer-spiller' var hele fire danskere blandt de nominerende.

Her var ’dev1ce’ og ’caps’ nomineret igen, men også Rainbow Six Siege-spilleren Niclas ’Pengu’ Mouritzen og Dota-spilleren Johan ’N0tail’ Sundstein, der tidligere på året vandt mere end 100 millioner kroner med sit hold, var nomineret.

Ingen af de fire danskere løb dog afsted med den hæder.