E-sport

Dansk Counter Strike-profil solgt til ukendt klub

Valdemar 'valde' Bjørn er fortid hos North. Cooper Neill / Ritzau Scanpix

24-årige Valdemar "valde" Bjørn Vangså forlader det danske Counter Strike-hold North til fordel for et hold, der stadig er ukendt.

Først valgte han at stoppe som holdets ingame-leader.

Og nu har ’valde’ så valgt at forlade det danske hold North. Det oplyser holdet på sin hjemmeside.

Årsagen til beslutningen skal findes i, at den danske esports-stjerne vil prøve noget nyt.

- Som I alle måske nok godt ved, er tiden kommet til, at jeg skal prøve noget nyt og forfølge en ny vej i min karriere. Jeg kan mærke på mig selv, at det er den rigtige beslutning, selvom det altid er med blandede følelser, at man siger farvel til noget, som har været en stor del af ens liv i mere end to år.

- Jeg har spillet 35 turneringer og vundet fire trofæer i min tid hos North, og de har alle være med til at give mig nogle minder for livet, siger ’valde’ til North.

Du kan følge Norths rejse det seneste år på TV 2 PLAY i serien 'Løvehjerter'.

Spillemæssig krise

Tidligere på året tog 'valde' den beslutning, at han ikke længere skulle være holdets anfører.

Derefter foreslog Nicklas ’gade’ Gade, at han kunne overtage den tjans. En holdændring, der endnu ikke har reddet North fra det spillemæssige formdyk.

Holdet har nemlig efterhånden været inde i en længere krise. Lige nu er North placeret som nummer 22 på verdensranglisten, mens de lå nummer 11 tilbage i september måned.

Deres hidtil bedste placering i år var en syvendeplads, hvilket er en placering, de senest havde i februar.

Holdet består nu af Nicklas ’gade’ Gade, René ’cajunB’ Borg, Markus ’Kjaerbye’ Kjærbye, Philip ’aizy’ Aistrup og Jakob ’JUGi’ Hansen.