E-sport

Dansk profil i tårer efter stor triumf: - Det har været et hårdt år

Mousesports med danske Finn ’karrigan’ Andersen i spidsen og Allan "rejin" Petersen som træner vandt finalen i ESL Pro League i Odense.

Foran 5000 ellevilde Counter Strike-fans kunne Finn ’karrigan’ Andersen løfte trofæet søndag aften i Odense.

Et trofæ, der kom efter en overbevisende 3-0-sejr over svenske fnatic i finalen. En imponerende sejr, der kun blev endnu mere imponerende af, at holdet slog Astralis ud i semifinalen.

Finn ’karrigan’ Andersen var tidligere en del af Astralis. Nu er han ingame-leader hos mousesports, der med sejren sikrede sig lige godt 1,7 millioner danske kroner.

- Det har været et hårdt år, så det er meget følelsesladet lige nu - især foran det her homecrowd. Jeg var her i 2017, og der kunne vi ikke færdiggøre det, men i dag færdiggjorde vi det med en 3-0-sejr, siger ’karrigan’ til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Jeg er bare så stolt. Det har været en hård tid, men jeg troede på mig selv, kom tilbage og jeg fucking gør det nu. Vi slår Astralis, slår FaZe og slår fnatic 3-0 i en finale. Og jeg choker sgu ikke. Jeg holder hovedet koldt. De her unge gutter, de gør alt. De lytter til mig, og jeg er bare så stolt af dem.

Sejren var mousesports’ anden turneringssejr i streg.

Inden turneringen var holdet på en niendeplads på verdensranglisten, men efter sejre over henholdsvis nummer et, to og fire i verden, kan de nok se frem til at rykke et par pladser op.

'Karrigan' er ikke den eneste dansker fra Mousesports. Holdet bliver nemlig trænet af Allan 'Rejin' Petersen, så der var meget af fejre for hjemmebanepublikummet i Odense.

Mousesports gjorde kort proces. De vandt de tre første baner og kunne derfor løfte trofæet foran 5000 danske fans. Video: Nicolai Dvinge

Sådan forløb kampen

Inferno

Kampens første map blev valgt af fnatic, og her faldt valget på Inferno.

Og selvom det var svenskernes valg, var mousesports det bedste hold. Mouseports kom hurtigt foran 5-2, men derfra fik fnatic styr på tingene.

Det betød, at de kunne gå til pause med en 9-6-føring som terrorister. Men da Inferno i overvejende grad er et terroristbaseret map, viste det sig, at en 9-6-føring slet ikke var nok for fnatic.

Svenskerne vandt nemlig kun to runder i efter sideskiftet, hvilket sikrede mousesports en 16-11-sejr i Inferno. Her var Robin 'ropz' Kool den helt store oplevelse med 27 kills.

Train

Andet map var i Train, og her gentog historien sig fra første map. Fnatic første 9-6 ved pausen, men så stoppede det svenske tog ellers.

Det svenske hold vandt første runde efter pausen, men det skulle også blive den eneste runde, der gav point. Mousesports vandt nemlig de efterfølgende ti runder, og dermed bragte de sig foran 2-0 med en 16-10-sejr.

Finalen skulle afgøres i en serie af fem kampe, hvor det første hold med tre sejre kunne løfte trofæet.

Og mousesports var altså ikke interesseret i, at kampen skulle blive længere end højst nødvendigt.

Mirage

Tredje map var Mirage. Og det var endnu et map, som fnatic havde valgt. Men det skulle ikke stoppe det danskerpræget CS:GO-hold.

Mousesports kom ud med lyn og torden og var foran 10-5 ved pausen. Fnatic fik stille og roligt kontakt og bragte mousesports føring ned på 13-11.

Men med sejre i de sidste tre runder sikrede mousesports sig en 16-11-sejr og en præmiecheck på 250.000 dollars (knap 1.7 milioner danske kroner).