E-sport

Astralis er i stor finale efter suveræn sejr

Astralis er i finalen i BLAST Pro Series Global Final i Bahrain efter en overlegen 2-0-sejr over svenske Ninjas in Pyjamas i semifinalen.

Fredag skulle Astralis fortsætte de gode takter ved BLAST Pro Series Global Final 2019 i Bahrain.

Og Den Arabiske Halvø er tilsyneladende ikke noget dumt sted at spille for det danske CS:GO-hold. Fredag sikrede de sig en plads i finalen efter en sejr over svenske Ninjas in Pyjamas (NiP).

Astralis vandt 2-0 efter en 16-11-sejr på Train og en 16-8-sejr på Nuke.

Det sender Astralis i finalen og tættere på præmiepuljen på 500.000 dollars (knap 3,4 millioner danske kroner). I finalen venter enten FaZe, Liquid eller netop NiP.

FaZe og Liquid spiller senere fredag en kamp om at komme i 'semifinalen'. Vinderen af den kamp møder netop NiP i kampen om at blive Astralis' næste modstander. Finalen bliver spillet lørdag klokken 18.00 dansk tid.

Train

Kampen startede på mappet Train, som var valgt af det svenske hold.

Men det holdt ikke Astralis fra at komme flyvende fra start. Danskerne bragte sig lynhurtigt foran 8-1, hvor specielt Emil 'Magisk' Reif leverede stort spil

Derfra begyndte det dog at ligne, at Astralis hvilede lidt på laurbærrene. For NiP vandt seks runder i streg, og derfor gik Astralis blot til pause med en 8-7-føring.

'Magisk' ville det dog anderledes i Train. Han endte på imponerende 30 kills, og derfor fik NiP kun tilkæmpet sig fire sejre efter pausen. Det betød, at Astralis kunne juble over en 16-11-sejr i første map.

Astralis vandt første map 16-11 over NiP i Train. Det var helt lige ved pausen, men så trak de danske CS:GO-spillere fra. Video: Nicolai Dvinge

Nuke

Det næste map var Train. Og det var det map, som var Astralis' førstevalg. Og så er man på forhånd småfavorit.

Det levede danskerne også op til på alle måder. Efter seks runder var Astralis foran 5-1. Og det var på trods af, at danskerne startede som terrorister.

Nuke er nemlig notorisk kendt for at tilgodese Counter Terrorist-siden, så det så fra starten sort ud for svenske NiP.

De fik dog lidt mere styr på det, men alligevel endte Astralis med en 10-5-føring ved pausen på Terrorist-siden.

En yderst imponerende præstation, som TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Niels 'rizc' Topp ved pausen kaldte 'en magtdemonstration'.

Pausen blev dog ikke en sovepude for Astralis, der fortsatte de gode takter på Counter Terrorist-siden. Her kom de hurtigt foran 13-6. Og Astralis leverede store spil, hvilket fik Astralis-spillerne i rigtig godt humør undervejs.

Astralis spillede suverænt, og derfor blev der også plads til gode grin undervejs i kampen. Video: Nicolai Dvinge

NiP vandt to hurtige runder, men derfra satte Astralis dødsstødet ind og vandt 16-8.

Nu kan Astralis bare læne sig tilbage og vente på, at enten FaZe, Liquid eller NiP spiller sig i finalen.

Astralis leverede stort spil i sidste runde, hvor sejren blev hentet hjem på Nuke. Video: Nicolai Dvinge