E-sport

Astralis med kæmpe triumf i årets sidste turnering

Astralis vinder sæsonens sidste turnering. Lørdag aften kunne de løfte trofæet ved BLAST Pro Series Global Final 2019 i Bahrain.

350.000 dollars. Eller knap 2,4 millioner kroner.

Det har de fem danske Astralis-spillere netop vundet efter en stor triumf ved BLAST Pro Series Global Final 2019 i Bahrain.

Astralis vandt suverænt 2-0 over årets helt store rivaler fra Team Liquid, og dermed kan holdet gå på en velfortjent juleferie. Turneringen var nemlig årets sidste event.

For Astralis-kaptajnen var sejren vigtig af mange årsager.

- Vi har vist mange gange, at vi er verdens bedste hold. Så det føles helt fantastisk, at vi gør det igen, for vi vil altid have mange tvivlere. Når du er verdens bedste hold, så kan folk godt lide at se underdogen vinde. Vi beundrer det bare, bruger det og tager det til os. Det motiverer os, siger ingame-leaderen 'gla1ve' til BLAST efter sejren.

Turneringens bedste spiller blev danske 'dupreeh', og han var en glad mand efter finalesejren og den individuelle pris.

- Jeg er virkelig glad for at få den her i sæsonens sidste turnering. Jeg har ikke vundet en MVP-titel i år, så det er en god måde at slutte af på. Det føles godt. Jeg er virkelig glad, siger 'dupreeh'.

Sådan forløb finalen

Inferno

Liquid valgte, at kampens først map skulle være Inferno. Og det skulle de komme til at fortryde.

Astralis startede på Counter Terrorist-siden, og her gjorde de det nærmest pinligt for det amerikanske hold.

Der skulle nemlig gå hele ni runder, før Liquid kom på tavlen og vandt en runde. Astralis kom nemlig foran 8-0, hvor ’device’ nærmest gjorde, hvad der passede ham.

’device’ havde 14 kills og en ADR (gennemsnitlig skade per runde) på 135 efter de første otte runder.

Og selvom ’gla1ve’ ikke leverede et højt antal kills, så var han garant for flotte highlights undervejs. Ved stillingen 7-0 snød han fuldstændig Liquid-mandskabet, hvilket du kan se i videoen herunder.

Lukas 'gla1ve' Rossander var alene mod to Liquid-spillere, men det stoppede ham ikke fra at tage fusen på dem. Video: Nicolai Dvinge

Liquid begyndte dog endelig at få lidt styr på de interne aftaler, men måtte se sig selv være bagud 11-4 ved sideskiftet.

Efter pausen kom Liquid også bedst fra start, da de vandt pistolrunden og den efterfølgende runde.

Men så stoppede den lille stime også. Danskerne satte tempo på og vandt de tre næste runder.

Astralis kom foran 15-7 og havde derfor otte runder til at afgøre sejren i første map.

Med fire Liquid-runder i streg blev det en anelse spændende, men Astralis sejrede 16-11 på Inferno.

Første map blev lukket og slukket af et noscope-kill fra 'device', da danskerne sikrede sig en 16-11-sejr på Inferno. Video: Nicolai Dvinge

Nuke

Astralis besluttede, at anden runde skulle foregå på Nuke.

Her blev det en smule deja vu – bare omvendt. Liquid kom nemlig bedst fra start, men det varede slet ikke lige så længe, som Astralis-dominansen i første map.

Liquid kom foran 2-0, men var lynhurtigt bagud 2-5 efter en håndfuld vigtige kills af ’Xyp9x’.

Amerikanerne fik dog vendt den synkende skude og fik udlignet til 6-6. Det stoppede dog ikke ’device’ fra at give lidt til publikum, da han knifede nitr0, der sad og defusede bomben.

Trods det store spil af ’device’, så var Astralis bagud 8-7 ved pausen efter 15 runder som terrorister.

Astralis kommer i front med 7-6, da 'device' dræber den sidste på overlegen manér. Video: Nicolai Dvinge

Efter pausen trykkede danskerne for alvor på.

De vandt seks ud af syv runder, hvor tempoet og selvtilliden for alvor blev skruet i vejret. I videoen herunder kan du se ’gla1ve’ og resten af Astralis dominerer modstanderholdet.

Astralis med 'gla1ve' i front vinder to runder på ingen tid. 'gla1ve' præsterer blandt andet et quadro-kill. Video: Nicolai Dvinge

Astralis var lige pludselig foran 14-10, og da banken på Astralis' side var helt fyldt, var det bare et spørgsmål om tid, før danskerne sikrede sejren.

Og der gik ikke længe. Astralis vandt 16-12, efter en vild sidste runde, hvor danskerne defusede bomben på forunderlig vis.