E-sport

Danske North slutter sæsonen af med flot triumf i Spanien

North løfter trofæet i Sevilla.  Joao Perreira / DreamHack

Det danske CS:GO-mandskab North vandt søndag aften DreamHack Open Sevilla 2019 og en præmiecheck på 50.000 dollars svarende til godt 350.000 kroner.

De danske CS:GO-hold slutter sæsonen af på en høj note.

Lørdag var det Astralis, der vandt sæsonfinalen i BLAST Pro Series i Bahrain. Og søndag gjorde North så hele CS:GO-Danmark stolte igen.

Det FCK- og Nordisk Film-ejede Counter Strike-hold vandt nemlig DreamHack Open Sevilla 2019 efter en 2-1-sejr over det multinationale CS:GO-hold CR4ZY, der i skrivende stund rangerer som nummer 18 på verdensranglisten.

Og det glæder holdets ingame-leader.

- Det er rigtig dejligt at afslutte året med en turneringssejr. CR4ZY er rigtige gode individualister, men vi er glade for og stolte over at kunne løfte trofæet til sidst, siger Nicklas 'gade' Gade.

Det danske mandskab, der lige nu ligger nummer 24 på verdensranglisten, vandt første map 16-4, så det lignede for en stund, at holdet ville buldre sig til en sikker 2-0-sejr. Sådan skulle det ikke gå, og det ærgrer holdlederen Nicklas 'gade' Gade.

- Vi havde håbet på at kunne tage en 2-0-sejr. Men Vertigo var tæt og kunne have gået begge veje, men jeg er tilfreds med, at vi var så overlegne på Dust2, siger han.

Og holdet var i den grad også overlegne på det legendariske Counter Strike-map Dust2. Efter et snævert 13-16-nederlag på Vertigo, så sikrede North sig sejren med cifrene 16-8 på Dust2.

Dansk MVP-hæder

Ikke nok med at North vandt turneringen, så kunne Markus 'Kjaerbye' Kjærbye også snuppe en flot individuel hæder.

Han vandt nemlig prisen som turneringens bedste spiller, efter en dominerende indsats i finalen, hvor han noterede sig for 58 kills, hvilket var flest af alle.

- Det er selvfølgelig dejligt at blive hædret, men sejren er hele holdets fortjeneste. Alle på holdet har spillet godt turneringen igennem, og vi er glade for at slutte året af med en sejr, siger Markus 'Kjaerbye' Kjærbye til TV 2 SPORT.

North slog et andet dansk hold ud i semifinalen. Her vandt de 2-1 over Mad Lions.

North-mandskabet stiller lige for tiden med et lineup, der råder over René 'cajunb' Borg, Jakob 'JUGi' Hansen, Markus 'Kjaerbye' Kjærbye, Nicklas 'gade' Gade og Philip 'aizy' Aistrup.

TV 2 SPORT fulgte holdet i store dele af 2018 og 2019, og du kan se hele dokumentaren 'Løvehjerter' på TV 2 PLAY.