E-sport

Dansk stjerne måtte forlade finale - træneren overtog og vandt

Den danske kaptajn for Counter-Strike-holdet mousesport, Finn 'karrigan' Andersen, skulle nå et fly videre for at søge visum inden næste turnering.

Det europæiske hold mousesport med dansk islæt vandt søndag sin tredje turnering i træk, da de strøg til tops i den amerikanske turnering 'cs_summit 5' efter en tæt afgørelse mod franske G2.

Men det var mildest talt en sensation, at trofæet blev hevet med hjem.

Holdet måtte i forvejen undvære den tyrkiske stjerne Özgür 'woxic' Eker på grund af visumproblemer til USA. Midt i finalen var det så mousesports kaptajn, danske Finn 'karrigan' Andersen, der annoncerede, at han var nødt til at forlade turneringen og tage til lufthavnen, som du kan se her:

Danskeren havde problemer med sit eget visum til Rusland, hvor holdet spiller i denne uge. Modsat cs_summit 5, hvor der var godt 410.000 kroner til vinderen, venter der i den russiske turnering EPICENTER en præmiecheck på næsten 1,7 millioner kroner til vinderholdet. Derfor blev næste turnering prioriteret højere.

- Mine visumproblemer opstod, da jeg skulle hjem fra Kina (tre uger siden, red.). Der brugte de et stempel på en af siderne i mit pas, så det blokerede muligheden for et visum. Jeg har én tom side tilbage i mit pas, men det er muligt at få et visum i Kiev. Undskyld til alle fans, skrev kaptajnen på Twitter og uddybede, at han ville gå glip af første dag ved EPICENTER, hvis han missede sit fly.

To danske reserver

Finn 'karrigan' Andersens farvel betød også, at der skulle findes en erstatning til hans plads. Med fraværet af 'woxic' havde mousesport i forvejen benyttet sig af den danske reserve Niels-Christian 'NaToSaphiX' Sillassen, og derfor måtte holdets træner, danske Allan 'Rejin' Petersen, også i spil.

Sidst 'Rejin' spillede på noget, der minder om topniveau, var i 2013, og derfor var det alt andet lige en kæmpe svækkelse med to reserver mod et stjernespækket G2-hold.

Forud for finalen, hvor der blev spillet bedst af tre baner, havde 'karrigan' da også proklameret, at han håbede at være med i to baner. Det trak dog ud på første bane 'Mirage', og mousesport vandt 19-17 efter overtid, inden danskeren altså forlod stedet.

Det efterlod mousesport med træneren Allan 'Rejin' Petersen som femte spiller i et nærmest urealistisk forsøg på at vinde titlen.

Lussing vendt til sensation

Holdet indledte med at få en ordentligt lussing på finalens anden bane 'Vertigo', hvor de tabte 1-16. Derfor skulle det hele afgøres på den lidt mere klassiske bane 'Train'. Her gav coach 'Rejin' sine spillere en klar taktik.

- Det betyder ikke noget, hvad jeg gør. I skal bare vinde fire mod fem. Jeg sørger for at skabe kaos, og så gør I bare jeres ting, fortalte han efterfølgende.

Bagud 6-12 på afgørende bane vendte tingene for mousesport. Træneren Allan 'Rejin' Petersen bidrog med 12 kills undervejs, og med imponerende spil fra holdets øvrige spillere lykkedes det mousesport at vinde 16-14. En præstation og sensation, der fik kommentatorerne på det engelske stream helt op at ringe.

- Holy shit. De gør det. Det er sindssygt. Hvordan sker det lige? Det er det mest sindssyge, jeg nogensinde har set, lød det, inden der blev tilføjet:

- De vinder turneringen med træneren på holdet. Jeg kan ikke tro, hvad jeg ser. Det er kæmpe stort. Det har jeg aldrig set i mine mange år med Counter-Strike.

'karrigan' sendte hilsen fra lufthavnen

I lufthavnen havde kaptajn Finn 'karrigan' Andersen også set sit hold og træneren vinde turneringen, og han var ligeså overrasket.

- Ha ha ha ha ha, vi fucking gjorde det. Tre turneringer i træk. Legender, jeg elsker jer alle sammen, skrev 'karrigan' og takkede de fem spillere i finalen.

- Jeg har helt ærlig ingen idé om, hvad der lige skete, var den første reaktion fra træner 'Rejin' i studiet.

Turneringssejren var den tredje i træk, efter holdet for tre uger siden vandt Asia Championships 2019, inden de fulgte op med at vinde ESL Pro League Season 10 Finals i Odense.

Nu kan cs_summit 5 altså også skrives på listen af sejre, inden EPICENTER 2019 for mousesport indledes onsdag mod AVANGAR. Danske Heroic er også med i turneringen.