E-sport

'Pissestolt' Astralis-stjerne kåret som den tredjebedste i verden

Nicolai 'device' Reedtz fra Astralis er blevet kåret som den tredjebedste Counter-Strike-spiller i verden af et anerkendt medie.

For femte år i streg er den danske Counter-Strike-stjerne at finde blandt de fem bedste spillere i verden.

Det anerkendte Counter-Strike-medie HLTV kårer hvert år de 20 bedste spillere i verden, og de har endnu en gang fundet plads til 'device' i den absolutte verdenstop.

Nicolai 'device' Reedtz har fået en plads som nummer tre i verden for sine præstationer i 2019, hvor Astralis sluttede året på toppen af verdenranglisten.

- Det er min sjette gang i træk på listen og femte gang jeg er i top-5. Det er på mange måder svært at forholde sig til, men selvfølgelig er jeg pissestolt, siger 'device' til TV 2 SPORT.

Det er tredje gang på fem år, at 'device' snupper tredjepladsen. I 2017 blev han nummer fem, mens han sidste år fik sin hidtil bedste placering, da han blev kåret til den næstbedste spiller i verden.

Alligevel er det ikke de individuelle hædre, der betyder mest for 'device'.

- Vi har to spillere i top-5 og fire spillere i top-20, men det vigtigste for os er til hver en tid holdet og vores samlede præstationer. Det er nok det, der kendetegner kulturen i Astralis bedst. Vi spiller ikke for at shine, men for hele tiden at blive bedre og skabe resultater som hold, siger han og indrømmer, han selvfølgelig gerne snart vil kåres til verdens bedste:

- Det vil man da altid, især når jeg nu har været så tæt på fem år i træk. Men jeg vil hellere ligge nummer et i verden med holdet.

Astralis-spillernes placeringer

En femtedel af spillerne i top-20 er fra Astralis, og deres placeringer fordeler sig på følgende måde:

  • Nummer 3: Nicolai 'device' Reedtz
  • Nummer 5: Emil 'Magisk' Reif
  • Nummer 14: Andreas 'Xyp9x' Højsleth
  • Nummer 16: Peter 'dupreeh' Rasmussen

Den eneste Astralis-spiller, der ikke er at finde blandt de 20 bedste, er altså holdkaptajnen Lukas 'gla1ve' Rossander. Han blev sidste år nummer otte.

De fire Astralis-spillere er ligeledes de eneste danskere, der er at finde blandt de 20 bedste spillere i verden.

Astralis kommer i front med 7-6, da 'device' dræber den sidste på overlegen manér. Video: Nicolai Dvinge

'Glæder os til at vise, hvad vi har arbejdet på'

De danske Counter-Strike-stjerner har nydt en fortjent ferie henover julen.

Forberedelserne til den nye sæson er dog for længst startet.

Lige nu er Astralis på bootcamp på hovedkontoret i København, inden de indleder sæsonen i starten af februar til BLAST Premier i London.

Og ifølge 'device' kan de danske Counter-Strike-fans se frem til at se, hvad holdet har arbejdet på.

- Vi har stadig masser at bevise og vi har et utroligt stærkt fundament under og omkring os. Sammen med organisationen arbejder vi hele tiden på at optimere vores spil, forberedelser og træningen, så vi kan blive et stærkere hold på den lange bane.

- Counter-Strike udvikler sig hele tiden, og alt bliver mere professionelt. Vi tror på det, vi gør, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang med sæsonen og vise, hvad vi har arbejdet på, siger han til TV 2 SPORT.

Astralis har dog en svær opgave foran sig. De går nemlig ind til det nye år og skal forsvare placeringen som nummer et i verden.