E-sport

Astralis kollapser og slutter sidst i gruppen

I London var Astralis foran 14-10 på tredje og afgørende map mod NaVi, men tabte så seks runder i træk og dermed kampen.

To kampe, to nederlag.

Årets første turnering, gruppespillet ved BLAST Premier Spring i London, forløb på ingen måde, som Astralis-spillerne havde ønsket sig.

Fredag tabte de skuffende til Complexity, og lørdag aften blev det danske CS:GO-hold, der rangerer som nummer et i verden, sendt videre til Spring Showdown af NaVi.

- Vi kan kun skyde skylden på os selv. Selvfølgelig er vi ikke dér, hvor vi gerne vil være, siger Nicolai 'device' Reedtz til TV 2 SPORT.

- Men det er også den første turnering i år, og det giver os mulighed for at reflektere lidt over, hvad vi har brug for at arbejde på lige nu og her.

Astralis gik kold på Inferno

Astralis fik ellers en god start på kampen mod NaVi.

Danskerne vandt første map, Train, med 16-6 og kunne dermed lukke kampen på Nuke, som de selv havde valgt.

Men her var NaVi stærkest og vandt 16-9, og den spændende kamp skulle derfor afgøres på Inferno.

Danskerne bragte sig foran 9-6 og senere 14-10, men tabte de efterfølgende seks runder og må forlade turneringen tidligere end planlagt.

Har stadig en chance for en plads i Spring Finals

Hvis Astralis havde besejret NaVi, havde 'device' og hans holdkammerater fortsat haft mulighed for at avancere direkte til Spring Finals i Moskva 19.-21. juni.

Sidstepladsen i gruppe B betyder, at Astralis nu i stedet skal kæmpe med ni andre hold ved Spring Showdown om de sidste to finalepladser.

- Vi er ikke helt ude af turneringen, men vi er selvfølgelig meget skuffede, lyder det fra Nicolai 'device' Reedtz til TV 2 SPORT.

Spring Showdown afvikles fra 2.-7. juni.

På bekostning af Astralis skal NaVi søndag spille om at komme i gruppefinalen. Her venter Vitality, der sent lørdag aften tabte til Complexity.

Complexity er dermed det ene hold i gruppefinalen og sikret en plads ved Spring Finals.