E-sport

Danskerhold chokerede: - Astralis gik lige i vores fælde

Det gik lige, som Complexity havde håbet, da Astralis valgte banen Vertigo, som det amerikanske danskerhold i skjul havde forberedt sig nøje på.

To danskere har taget turen til USA for at forfølge drømmen om det store gennembrud i Counter-Strikes verdenstop, og fredag aften viste de, at vejen dertil allerede nu måske ikke er så lang og snørklet.

Således slog det amerikanske hold med de to danskere, Complexity, sensationelt danske Astralis med 2-0 i den store turnering BLAST Premier i London i det. Her havde holdet forberedt sig med en taktik, der allerede gav pote, inden de første skud blev affyret i spillet.

- Da vi lavede map-vetoen (stemmer om banevalg, red.) mod dem, så det helt sikkert ud til, at vi fangede dem. Vi har forberedt os intensivt på det, og de gik lige i fælden. Så det var ret fedt, siger holdets danske in game-leader, Benjamin ’BlameF’ Bremer.

Vi var heller ikke forberedte på de baner, vi skulle spille

Peter 'dupreeh' Rasmussen, Astralis

Astralis endte med at vælge en bane lige efter Complexitys smag i form af Vertigo.

Det vidste de danske verdensettere bare ikke, for det amerikanske hold havde nemlig holdt det faktum, at de var yderst velforberedte på banen, hemmeligt.

- Vi har sat denne fælde op i ret lang tid. Vi har spillet Vertigo et stykke tid, men i Minor-kvalifikationen (kvalifikationen til Majoren, red.) besluttede vi ikke at vise vores nye taktik og at blive ved med at fjerne den i veto-processen for at være sikre på at holde det hemmeligt, siger ’BlameF’.

Complexity havde aldrig spillet en officiel kamp på banen Vertigo før fredag aften.

Astralis-ros for banevalg

Blandt andet takket være den taktik blev det, der på forhånd så ud til at være en overkommelig kamp for Astralis, pludselig alt andet end det. Det var nemlig ikke til at se, at Astralis er nummer et i verden, mens Complexity roder rundt på en 44.-plads på verdensranglisten.

Således endte Astralis aldrig hverken med at være tæt på at slå Complexity på Dust2 eller Vertigo. Efter kampen havde Astralis’ Peter ’dupreeh’ Rasmussen kun ros tilovers for Complexity.

- De var gode til at fange os, og de spillede rigtig offensivt. De har gjort deres hjemmearbejde, kunne man tydeligt se. Vi var heller ikke forberedte på de baner, vi skulle spille. Så de havde gjort et rigtig godt stykke arbejde i den forstand i, at de var gode til at overraske os. De fortjener 100 procent at vinde, siger Peter ’dupreeh’ Rasmussen til TV 2 SPORT.

Ekspert: Højt spil af Complexity

TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Dennis Vang kalder Complexitys taktik med at lokke Astralis i en fælde for ”højt spil”.

- Jeg kunne godt forestille mig, at han ('BlameF', red.) siger det der med, at Astralis gik i fælden, fordi det driller Astralis lidt. Fordi Minor-kvalifikationen har også været rigtig vigtig for dem. Så at tage en bane ud, som man ved, man er god på som Vertigo, er et højt sats. Men det virkede, så hvad kan man så sige til det?, lyder det retorisk fra eksperten.

Astralis er ikke ude af turneringen endnu, men har kniven for struben lørdag, når de møder NaVi. Det er en kamp, som skal vindes, hvis det danske hold skal holde liv i muligheden for avancement.

Complexity med danske Kristian 'k0nfig' Wienecke og Benjamin 'BlameF' Bremer skal også spille lørdag, hvor Vitality er modstanderen. Franskmændene er nummer seks i verden.

- Nu bliver det sindssygt spændende at se, hvor meget Complexity kan levere mod Vitality. Individuelt har Complexity nogle sindssygt gode spillere, og de leverede alle mod Astralis. Hvis de kan fortsætte med det, så er det bestemt muligt at vinde over franskmændene lørdag, siger Dennis Vang.

Begge kampe kan ses på TV 2 ZULU.