Holdejers tweet gik viralt – så fik dansk stjerne tilbuddet, der ’ændrede hans liv’

For et halvt år siden smadrede Complexity-ejeren sit hold. I weekenden kulminerede det store sats, da de slog Astralis og Vitality.

- Jeg elsker vores spillere som enkeltpersoner, men disse resultater bliver ikke tolereret.

Sådan indledte ejeren af den traditionsrige e-sportsorganisation Complexity, Jason Lake, et tweet fra august sidste år. Et tweet, der skulle vise sig at gå viralt og senere lokke to danskere til USA.

- Hvis du er topspiller og er på udkig efter en ny start med verdens bedste faciliteter, så kontakt mig. Jeg køber dig ud af dit nuværende hold og giver dig verdens højeste lønninger, fortsatte Jason Lake sit bemærkelsesværdige tweet.

Et halvt år senere består holdet af to danskere, en bulgarer og to amerikanere, og i weekenden leverede de sensationelle resultater i den prestigefyldte Counter-Strike-turnering BLAST Premier i London. Her besejrede Complexity-mandskabet, der inden turneringen var nummer 44 i verden, både Astralis samt Frankrigs bedste hold, Vitality.

Jeg gav ham et ekstraordinært tilbud, som ville ændre hans liv, og han kom med ombord

Jason Lake

En bedrift, der indtil videre har været kulminationen på et kæmpe sats, Jason Lake tog i sommer.

- Jeg besluttede mig at smadre mit hold og starte på en frisk. Jeg sendte et tweet ud, som gik viralt, der gik ud på, at jeg ville lave et nyt hold.

- Jeg ville gøre det klart, at 1: Middelmådige resultater er ikke acceptabelt for mig eller for Complexity. 2: Jeg ville gøre det klart hos topspillere, at vi er villige til at betale mange penge, og at vi er et godt sted for dem at spille, siger Jason Lake til TV 2 SPORT.

Den karismatiske amerikaner har været en del af Counter-Strike-scenen i 17 år, og hans ambition er ikke til at tage fejl af: Complexity skal være verdens bedste hold. Det var de langt fra at være i august, og derfor tog han konsekvensen og afskedigede samtlige spillere.

Passionen er ligeledes let at få øje på, og derfor var det helt naturligt for ham at sende sådan et bombastisk tweet ud, som skabte overskrifter i Counter-Strike-verdenen.

- Mange spillere henvendte sig efter tweetet. Mange topspillere var interesserede i, hvad vi byggede op. Vi var interesserede i at finde den rette kombination. Jeg ville have et hold med et par rutinerede spillere sammen med nogle yngre spillere. De plejer at være meget sultne og vil arbejde rigtig hårdt.

Jeg så det (tweetet, red.), og jeg elskede det

Benjamin 'blameF' Bremer

Tweet fik varm modtagelse hos dansk stjerne

Det åbne jobtilbud nåede også ud til danske Benjamin ’blameF’ Bremer, som på daværende tidspunkt var in game-leader på det danske hold Heroic.

Den 22-årige Heroic-stjerne faldt straks for Jason Lakes direkte facon.

- Jeg så det (tweetet, red.), og jeg elskede det. Jeg kan godt lide, at folk går meget op i det sportslige. Jeg har ikke noget imod, at man siger offentligt, at man forventer resultater, når man er en stor organisation, siger ’blameF’.

'k0nfig' og 'BlameF' tog turen til USA sidste år. I weekenden slog de Astralis og Vitality. Video: TV 2 Sport

Derfor både likede og retweetede han, og så var der pludselig post i danskerens indbakke.

- Så skrev de til mig, og så tænkte jeg, at det lyder da meget fedt.

Fløj til København med kæmpe tilbud

Fascinationen var gengældt.

Jason Lake var vild med den danske stjerne, og derfor udpegede han ham som den vigtigste brik i opbygningen af et nyt storhold. Han satte sig på et fly med retning mod Europa.

- Den første spiller, jeg ville jagte, var in game-leaderen. Det var Benjamin (’blameF’, red.). Jeg fløj selv til København for at møde ham. Jeg gav ham et ekstraordinært tilbud, som ville ændre hans liv, og han kom med ombord.

- Hvis man vil vinde i Counter-Strike, er man nødt til at se efter danske spillere. De er iblandt de bedste spillere i verden, så det var det, jeg gjorde til vores vigtigste position i Benjamin (blameF, red.).

To danskere har taget turen til USA for at forfølge drømmen om det store gennembrud i Counter-Strikes verdenstop, og fredag aften viste de, at vejen dertil allerede nu måske ikke er så lang og snørklet. Video: TV 2 Sport

Sådan gik det til, at Jason Lake sikrede sig underskriften fra ”en af de mest dedikerede personer, han nogensinde har set” i form af ’blameF’.

- Det var lidt et sats fra min side af, at jeg var den første, der tog derover. Men det er gået ret godt efter det, siger den danske in game-leader.

Sigtekornet rettet mod anden dansker

’blameF’ forlod de trygge rammer i Danmark og Heroic og tog til USA. Sidenhen skulle det vise sig, at en anden dansker også tog chancen.

I november sluttede Kristian ’k0nfig’ Wienecke sig nemlig til Complexity. Den tidligere North-stjerne blev i 2017 kåret som verdens 16.- bedste spiller i verden, men havde haft svært ved at nå samme niveau som tidligere.

Alligevel tog Jason Lake chancen og fulgte sin mavefornemmelse.

- Man kan ikke for alvor stole på, hvad en person bliver til, før de har været ude i tovene. Han har haft sine problemer, og han har en fornyet attitude. Jeg er virkelig beæret over at arbejde sammen med de danske spillere, og jeg kan ikke rose dem nok.

’k0nfig’ har siden november været en del af den storsatsende organisation, og han trives i det konkurrenceplagede miljø, hvor ejeren er meget aktiv og ærlig på de sociale medier.

- Det lægger et helt vildt stort pres. Mest individuelt, synes jeg. Jason vil gerne have et rigtig godt hold, og at alle spiller godt, så det giver et pres på, at man skal levere, siger ’k0nfig’.

Vil være verdens bedste

Efter succesoplevelsen i weekenden i London går holdet ind i en vigtig periode. De går benhårdt efter at blive en del af Counter-Strikes mest prestigefyldte turnering, Majoren, og det kræver en lang række kvalifikationsturneringer.

De stiller sig dog ikke tilfreds med kvalifikation til Majoren i Rio i maj. Det er blot et af mange delmål.

- I sidste ende er målet at blive verdens bedste, og det er bare sådan, det er, lyder det selvtillidsfuldt fra ’blameF’.

Deres næste turnering bliver DreamHack Open Anaheim den 21. februar, hvor danske North også deltager.