E-sport

North annoncerer trænerfyring med kryptisk video – folk troede, han var død

Counter-Strike-holdet North tager misforståelser i forbindelse med en afskedsvideo seriøst, efter at folk troede, at holdets fyrede træner var død.

- Bare for at slå det fast: Jeg er ikke død.

Ikke nok med at den nu fyrede træner Torbjørn ’mithR’ Nyborg er utilfreds med Norths beslutning om at afskedige ham, måtte han også forsikre folk om, at han fortsat er i live.

En video fra hans tidligere arbejdsgiver efterlod tilsyneladende flere spørgsmål end svar. Videoen, som North delte på sin Twitter, var en form for hyldest til Torbjørn Nyborg, hvor de samtidig sagde farvel. Den kryptiske video skabte forvirring i Counter-Strike-miljøet.

Torbjørn Nyborg fik således flere private beskeder, hvor folk spurgte, om han fortsat er i live. Derfor så han sig nødsaget til at slå fast på sin Twitter, at han altså fortsat lever.

Selvom North i teksten til opslaget med videoen blandt andet skriver, at de ”ønsker ham held og lykke på den næste rejse”, var videoens budskab åbenbart ikke klart nok for alle.

Også Danmarks bedste og verdens tredjebedste Counter-Strike-spiller, Nicolai ’dev1ce’ Reedtz, var forvirret over videoen. Det skriver Astralis-spilleren på Twitter.

- Også en underlig video. Anyways håber, du lander på fødderne og finder et andet hold at coache. Held og lykke, lyder det fra ’dev1ce’.

North tager misforståelse seriøst

Den danske e-sportsorganisation har også noteret sig, at videoen er blevet misforstået.

- Det tager vi selvfølgelig seriøst. Jeg noterer dog også, at mange fans forstår, at budskabet er rent billedligt, og at det blot er selve karakteren i Norths vikingeunivers, der får en sagnagtig afsked. Vi troede, det var klart nok at skrive: “Held og lykke på din videre færd.” Det vil vi gøre klarere fremover, siger Norths Press and SoMe Strategist, Christian Slot, til TV 2 SPORT og tilføjer:

- I vores nye illustrerede skandinaviske vikingeunivers forsøger vi at være originale, hvor det giver mening, og hvor vi kan skabe en fortælling - så alle budskaber ikke altid leveres, som vi har gjort i e-sport de sidste ti år. Men hvis vi i fremtiden skal illustrere flere skift, vil vi gøre det klart, at det blot er karakteren, vi siger farvel til.

Utilfreds med fyring

Torbjørn Nyborg var ikke klar til at forlade North. Det skriver han i en længere besked, hvor han oplyser, at han allerede fik beskeden i onsdags.

- Jeg er naturligvis utilfreds med beslutningen. At arbejde med holdet og spillerne er den største ære i mit liv, selvom 2019 ikke har været året med de bedste resultater, skriver den tidligere North-træner.

North har allerede annonceret en ny træner i form af svenske Jimmy ’Jumpy’ Berndtsson, som tidligere har stået i spidsen for ’fnatic’.

- Selvom det var en svær beslutning at lade ’mithR’ gå, har vi konkluderet, efter en grundig analyse af hele strukturen, at holdet har brug for ny inspiration og en anderledes coachingtilgang til at indfri holdets og spillernes fulde potentiale, siger Norths performance coach, Christian Engell, i en pressemeddelelse.

Norths næste turnering er DreamHack Open Anaheim den 21. februar.