E-sport

Stor CS-turnering afvikles uden tilskuere grundet coronavirus

Turneringen IEM i Katowice skal i weekenden afvikles uden tilskuere grundet frygt for udbredelse af coronavirussen.

IEM i Katowice kan ses fredag, lørdag og søndag på TV 2 ZULU.

Når danske Astralis fredag tager hul på slutspillet ved den store Counter-Strike: Global Offensive-turnering IEM i den polske by Katowice, så bliver det uden opbakning på lægterne.

Turneringens arrangør, ESL (Electronic Sports-League), har torsdag aften fået besked på, at de lokale myndigheder i området, hvor turneringen bliver afviklet, har frataget ESL licensen til at afholde et stort event med mange tilskuere.

Årsagen til, at licensen er blevet frataget, skal findes i de seneste dages mange tilfælde af Covid-19-smitte i store dele af Europa. Af frygt for at det udbreder sig, har man ikke ønsket at løbe risikoen ved at invitere mange tusinde tilskuere ind i Spodek Arena i Katowice i løbet af weekenden.

- ESL respekterer beslutningen fra de lokale myndigheder, og vi arbejder i øjeblikket på at kunne nå ud til alle billetindehavere, gæster og medier. Billetterne vil blive refunderet fuldt ud. Turneringen bliver gennemført og sendt som planlagt, men det bliver uden yderligere besøgende på stedet. Vi er dybt kede af det på spillerne og fansenes vegne, skriver ESL i en pressemeddelelse.

Tidligere på torsdagen blev det første tilfælde af Covid-19-smitte registreret i Polen. Det skete i byen Łódź, der ligger små 200 kilometer fra Katowice.

Astralis ærgrer sig

I første omgang havde turneringen meddelt, at de ville foretage et sundhedstjek ved indgangene til arenaen for at mindske risikoen for en yderligere udbredelse af den nye coronavirus. Men de planer er altså ikke længere aktuelle, da ingen tilskuere vil få adgang til den store arena med plads til 11.000 tilskuere.

- Det er fansene, vi spiller for. Jeg ved, at der sikkert er mange danskere, der ligesom sidste år havde valgt at tage turen herned. Vi føler med dem. Det er en blandet fornøjelse at stå her, siger Astralis' danske træner, Danny "zonic" Sørensen, til TV 2 SPORT.

- Det er hamrende ærgerligt. Jeg husker sidste år, hvordan det var at have fansenes opbakning. Det er det, man lever for. Det handler ikke bare om at spille computer. Det er jo det her med at komme ud i arenaen og få et kick. Det er det, vi lever for, og det er dem, der gør, at det kan lade sig gøre, siger danskeren, der ikke kan huske at have spillet i så stor en arena uden tilskuere.

Mange fans er allerede ankommet til den polske by forud for weekendens slutspil - heriblandt flere hundrede danske tilskuere. Udover selve turneringen havde de også udsigt til at kunne møde flere af spillerne til en autograf-session.

Men her har ESL valgt at give spillerne lov til at blive væk, hvis de ikke er trygge ved tanken om at skulle i tæt kontakt med så mange mennesker. Det danske hold MAD Lions har allerede meldt ud, at de ikke vil være til stede.

- Vi vil desværre ikke være til stede til autograf-sessionen til IEM Katowice. ESL (arrangøreren, red.) har tilladt, at spillere dropper det på grund af de seneste nyheder angående Covid-19. Tak til dem for at sørge for, at spillernes sikkerhed kommer i første række, skriver danske Lucas "Bubzkji" Andersen på Twitter.

Mens MAD Lions har udspillet sin rolle ved dette års IEM i Katowice, så har Astralis fortsat muligheden for at gå hele vejen, som de også gjorde for et år siden.

Fredag afvikles kvartfinalerne, mens semifinalen og finalen spilles i weekenden.