Heroic solgt for millioner til Kina

Spillerne ville ikke sige sĂĄ meget om det, men TV 2 SPORT kan erfare, at Heroic bliver solgt til en kinesisk organisation.

Rygterne har svirret i et stykke tid i e-sports-miljøet.

Flere medier melder nemlig, at verdens 14. bedste Counter-Strike-hold, Heroic, blevet solgt.

TV 2 SPORT satte sig for at undersøge dette og drog derfor til Kastrup Lufthavn onsdag morgen for at ønske holdet tillykke, inden mandskabet skulle rejse til Los Angeles.

Men ved ankomsten til lufthavnen var det et lidt splittet hold, vi mødte i lufthavnen. Hvorfor kommer vi tilbage til.

Først og fremmest kunne eller ville Casper 'cadian' Møller ikke bekræfte de forlydender, der går på, at den store kinesiske organisation FunPlus Phoenix skulle have købt holdet, ligesom det endnu er for tidligt at tale om, hvorvidt holdet er intakt, inden de ellers skal spille første match i den nye nordamerikanske Flashpoint-turnering.

- Vi rejser til Los Angeles og glæder os til at kunne fortælle mere om, hvad som kommer til at ske på fredag, men vi skal derover for at spille og glæder os til at kunne præstere. Vi ser frem til nye oplevelser, siger Casper 'cadian' Møller til TV 2 SPORT med et lille underfundigt smil.

Heroic består af Patrick 'es3tag' Hansen, Martin 'stavn' Lund, Johannes 'b0RUP' Borup, Marco 'Snappi' Pfeiffer og så Casper 'cadian' Møller.

Det, vi kan sige, er, at der er noget historisk i dansk e-sport under opsejling

Casper 'cadian' Møller

TV 2 SPORT erfarer, at handlen er gĂĄet igennem

Men selvom 'cadian' ikke vil bekræfte noget, kan TV 2 SPORT erfare, at en handel er på plads.

Ifølge TV2 SPORTs oplysninger er millionhandlen imellem den nuværende organisation, som har svensk/ukrainske rødder, og den nye kinesiske gået igennem. Ifølge vores kilder er det til et stort tocifret millionbeløb, som regnes på den gode side af 25 millioner kroner, som skifter hænder. Dermed får ejerne øjensynligt reddet sig et betragteligt millionbeløb hjem i fortjeneste. Heroic blev i sin tid købt billigt ud af RFRSH, da den dengang danske organisation solgte Astralis' søsterhold fra, da de kun måtte eje et hold.

Ifølge TV2 SPORTs oplysninger var det netop Astralis-ejer Nikolaj Nyholm, som formidlede kontakten imellem de kinesiske mastodonter og Heroics ejerkreds, og det har øjensynligt været forhandlinger, som er foregået i et hæsblæsende tempo, da de første samtaler havde fundet sted for kun ti dage siden.

TV 2 SPORT har rettet henvendelse til Nikolaj Nyholm, men han vil man ikke kommentere pĂĄ det, som han kalder rygter.

'Noget historisk unde opsejling'

Men uanset ejerskab og holdsammensætning er der ingen vaklen, når danskerne taler om ambitionerne - også selvom holdet ikke endnu har imponeret i 2020.

- Jeg tror, at vores ambitioner altid har været de samme, uanset hvad man hedder, hvem der er på holdkortet, eller hvem der ikke er - vi stræber altid efter at være den bedst mulige udgave af os selv. Det stræber vi efter på dag-til-dag basis, og der har navnet ikke særlig stor relevans, så vi vil gøre rigtig meget for at optimere på de steder, hvor vi kan, siger en selvtillidsfuld 'cadian' til TV 2 SPORT.

Selvom Heroic spillerne var lidt lange i spyttet, når TV 2 SPORT forsøger at afæske spillerne et svar på, om de er blevet solgt, kommer svaret på vanlig charmerende vis fra Casper 'cadian' Møller.

- Det, vi kan sige, er, at der er noget historisk i dansk e-sport under opsejling, og vi er potentielt involveret i det. Vi rejser til LA, og på fredag skal vi spille, og det bliver et spændende eventyr. Der er en masse ting under opsejling og en masse rygter, og vi kan slet ikke vente med at annoncere, hvad der kommer til at ske på fredag. Det bliver en sjov oplevelse, og vi glæder os rigtig meget til at komme til LA og spille en af de her rigtig store ligaer, siger 'cadian'.

Men tilbage til holdsammensætningen: For inden afrejsen forsøger spillerne at få afklaret, hvem der skal forhandle hver enkelt spillers kontrakt på plads med en eventuel ny organisation. To Heroic-spillere er i dag repræsenteret af agent virksomheden People in Sport, mens resten af holdet benytter sig af den internationale spillerforeningsfolk.

Hvem der skal føre forhandlingerne, stod ikke klart, da TV 2 SPORT forlod spillerne ved lufthavnens security, men mon ikke at der er fælles fodslag, når holdet sætter fødderne på amerikansk jord i Los Angeles, så den potentielt største transfer i dansk e-sport kan se dagens lys på fredag, når spillernes individuelle kontraktforhold er kommet på plads.