Coronavirus

Astralis-spillerne sidder hver for sig i stor turnering: Det er lidt 'old school'

På grund af udbruddet af coronavirus skal gruppespillet i ESL Pro League spilles online i stedet for på Malta.

Når Astralis mandag aften indleder jagten på sejren i ESL Pro League, sæson 11, er det på den gamle facon.

Væk er de store arenaer og suset fra tusindvis af fans, som med massiv støtte, ofte, nærmest har båret det danske succeshold til triumfer.

For den verdensomspændende coronavirus-situation har sat sit tydelige præg på CS:GO-verdenen og således også på Astralis.

- Det har påvirket os som alle andre. Vi følger med i alle opdateringer og tager de forholdsregler, der er nødvendige. Alle i organisationen arbejder hjemme, og som jeg forstår det, kører det hele faktisk stort set som normalt, siger Astralis-træner Danny "zonic" Sørensen til TV2 SPORT

- For holdets vedkommende har det været lidt som en normal træningsuge. Vi er vant til at træne og holde møder hjemmefra og har et helt fast setup til, hvordan vi gør det.

Håber på stor fanopbakning online

Det nye gamle setup med online-kampe giver "zonic" en særlig fornemmelse af noget gammelkendt.

- Vi sidder alle sammen hjemme. Vi har tidligere spillet mange online-turneringer på denne måde, og det lyder måske skørt, men for os er det her lidt "old school", siger den 33-årige træner.

Men publikum vil være savnet, når klokken bliver 22.00 mandag aften, og kampen mod det svenske hold Ninjas in Pyjamas går i gang.

- Vi elsker at spille foran publikum og jo flere fans jo bedre. Der er ingen tvivl om, at netop det er noget af vores styrke - vi bruger spændingsniveauet og presset positivt. Men vi har nu gået igennem online-turneringer før uden at tabe et eneste map, så der er ingen undskyldninger.

- Vi vil savne vores fans, og vi har heldigvis fået utrolig mange hilsener. Vi håber, at rigtig mange vil følge med og støtte os online. Følg os på sociale medier og vis at Astralis-fans bakker op uanset hvad. Det betyder utrolig meget for drengene at vide, appellerer træneren.

Astralis har nye ting i ærmet

Astralis har måttet se sig skubbet væk fra førstepladsen på verdensranglisten, og det behager på ingen måde de sejrsvante danskere. Men der er fortrøstning at hente, selvom det blev til et nederlag i IEM Katowice til de nye verdensettere fra NaVi.

- Det er rigtigt, at vi fik det forkerte ben ud af sengen i den første turnering. Når det er sagt, fik vi ret hurtigt rettet op og korrigeret nogle vaner, og det var helt tydeligt til IEM Katowice, hvor vi gik igennem turneringen uden at tabe et eneste map indtil semifinalen.

- Her tabte vi til de senere vindere fra NaVi, som bare var på en helt anden planet i den kamp og i finalen, fastslår Danny "zonic" Sørensen over for TV 2 SPORT.

Til kampen mod Ninjas in Pyjamas forudser træneren, at der vil være overraskelser i vente for det trænede øje.

- Vi kigger hele tiden på, hvor vi kan udvikle os, og der er selvfølgelig lidt nye ting til i aften, som vi forhåbentlig kan overraske NiP med. Jeg tror, de hardcore fans vil kunne se en udvikling i vores spil, men det er en onlineturnering, og det kan godt være, der lige skal gå en kamp eller to, før alle hold finder deres spil, siger Astralis-træneren.

'Vi skal selvfølgelig videre fra gruppen'

Astralis er som minimum gruppefavorit. Med seks hold i tre grupper er danskerne havnet i gruppe A, og ud over NIP er også det franske storhold Vitality, med verdens bedste CS:GO-spiller, med i gruppen.

Og selvom Vitality lige nu kun rangeres som nummer 10 i verden, er det et hold, der kræver respekt, og som er med til at sætte Astralis op til de kommende kampe.

- Vi glæder os helt vildt til turneringen. Det er et nyt format og premieren på den nye Pro League, som jeg har store forventninger til.

- I gruppen er det nok NiP og Vitality, der er de sværeste modstandere. Især Vitality med Zywoo har vist et utroligt højt topniveau, og de har samtidig skiftet ud på en plads, hvilket gør dem mere uforudsigelige.

- Men vi skal selvfølgelig videre fra gruppen uanset, slutter "zonic".

Astralis' kamp mod Ninjas in Pyjamas begynder efter planen klokken 22.00.