E-sport

North slår sensationelt verdens nummer ét

North-spiller Mathias 'MSL' Lauridsen spillede stort mod NaVi. Stephanie Lindgren

North leverede en gedigen overraskelse i deres åbningskamp ved ESL Pro League sæson 11. Ukrainske NaVi blev slået i to maps.

FC København er i lighed med alle andre store sportshold sat på pause på grund af coronapandemien.

Men hvis fodboldklubbens fans savner at se deres favoritklubs navn skåret ud i neon, bør de måske lige skæve op til ruderne nede ved endetribunen, for her sidder klubbens CS:GO-hold og kæmper på den store scene til årets ESL Pro League.

Og der er masser at glæde sig over.

Tirsdag aften gennemtævede North verdensranglistens nummer ét, NaVi, så sikkert som 16-10, 16-10.

- Det var en hård kamp mod verdens nummer ét, så vi er selvfølgelig tilfredse med resultatet. Vi forberedte os godt, og både de individuelle præstationer og holdpræstationen sad lige i skabet, siger North-træner Jimmy 'Jumpy' Berndtsson til TV 2 SPORT.

North overrumplede NaVi på Dust2

Med en placering som nummer 23 på verdensranglisten var der ikke mange, der forventede en dansk sejr. Men på den første bane, Nuke, viste North, at de skal tages særdeles alvorligt til årets ESL Pro League.

Især Rene 'cajunb' Borg viste skræmmende styrke. Den 30-årige, der har rollen som rifter, spillede med stor selvtillid gennem hele kampen.

NaVi havde Dust2 som deres valg, men igen overrumplede danskerne deres ukrainske modstandere og bragte sig foran 6-0 med en storspillende Philip 'aizy' Aistrup.

Den gode start udnyttede North til fulde, og de lod aldrig for alvor NaVi komme ind i kampen Banen blev vundet uden rysten på hænderne.

Imponerende præstation med tanke på, at NaVi kommer med en finalesejr fra den store turnering IEM i Katowice, som gjorde dem til verdensranglistens aktuelle førerhold.

Møder nu mere overkommelig modstander

Næste opgave for North er på torsdag, når det russiske hold forZe venter. En på papiret mere overkommelig modstander, som er nummer 24 på verdensranglisten.

Men intet tyder på, at der bliver hvilet på laurbærrene hos københavnerne, når man spørger den nytiltrådte North-træner.

- Vi arbejder med vores sportslige setup på en ret massiv facon i øjeblikket. Vi arbejder med nye rutiner trinvis, og vi vil fortsætte med at grinde (knokle, red.), siger Jimmy 'Jumpy' Berndtsson.

Om det så er nok til at lokke fodboldfans over til CS:GO-platformene, er nok for tidligt at spå om.

Men tirsdag aften kan North-spillerne gå hjem fra Parken med rank ryg og stolt vise klublogoet frem. For de har lige slået verdens bedste hold, stensikkert.