E-sport

Astralis slår hårdt tilbage efter skuffende start i stor turnering

Det danske CS:GO-hold Astralis fik en skidt start på ESL Pro League Season 11, men onsdag kom de op på hesten med en storsejr.

Årets første måneder er blevet indledt med et par svingende præstationer for og et tab af verdensranglistens førsteplads for det danske storhold Astralis, hvilket har sendt både holdet og Astralis-fans ud af den normale komfortzone, hvor alt kører på skinner.

Da holdet samtidig åbnede sæson 11 af ESL Pro League med et nederlag til svenske Ninjas in Pyjamas (NiP), så pustede det blot til ilden på de sociale medier og i CS:GO-relaterede fora omkring den dårlige form.

Om det var det, der onsdag fik Astralis til at blæse modstanderne fra GODSENT omkuld, det skal være usagt, men noget var i hvert fald forandret, da Astralis fra deres respektive gamerpladser rundt omkring i de private hjem checkede ind til kampen.

- Vi valgte at spille med mere energi og lidt mere disciplin i dag. Det er noget af det, vi kan som hold, og det kræver noget lidt andet at gøre det online. Vi er vant til at arbejde meget systematisk, og det slap vi måske lidt i første kamp. Det kræver lidt tilvænning.

- I dag fungerede det, og vi havde det samtidig rigtig sjovt undervejs. Det var i det hele taget en god og sjov kamp at spille, og der var god kommunikation, fortæller Astralis-spilleren Peter 'dupreeh' Rasmussen til TV 2 SPORT.

Det europæiske hold GODSENT valgte at spille 'Vertigo' som første bane, hvilket var banen, Astralis indledte med at tabe 6-16 på i første kamp mod NiP. Denne gang var de danske verdenstoere dog ekstra klar.

- Vi trykkede på fra start og gav dem stort set ingen ro til at omgruppere. Jeg følte aldrig, at vi slap grebet, lyder analysen fra 'dupreeh'.

Det virkede helt efter hensigten, og 'Vertigo' blev vundet med 16-5, hvor især holdets in-game leader (kaptajn, red.), Lukas 'gla1ve' Rossander, foldede sig ud.

Astralis valgte at spille 'Inferno' som anden bane, og heller ikke her var der vaklen at spore. Modsat første kamp mod NiP, hvor hverken stjernen 'device' eller 'dupreeh' spillede nogen stor kamp, var ingen af Astralis-spillerne i dag under niveau.

- Jeg havde selv en fin kamp, som man også kan se på mine stats. Jeg foretrækker klart at spille med den her disciplin, men jeg kan også godt lide, når vi bare giver den gas, og denne gang blev det lidt et miks fra min side.

Inferno gik danskernes vej med 16-7, og dermed fik Astralis sikret sig de første tre point i pulje A. Danskerne kan nu se frem til et opgør imod finske ENCE, der i skrivende stund ikke har fået nogle point i gruppen.

- Det er en lang turnering, og vi har masser at arbejde med. Sejren i dag giver os lidt ro, og vi sigter selvfølgelig efter at vinde det hele. Kan vi spille som i dag, kan vi vinde alt, og sådan er det at være Astralis. Det kan være et pres, men jeg ville ikke undvære det for noget, slutter 'dupreeh'.