E-sport

Astralis anklages for at 'handle i ond tro': - Vi kan bevise det

Astralis underskrev søndag en aftale med Patrick 'es3tag' Hansen, men det er ikke foregået helt efter bogen, mener Heroic-boss.

Se Astralis mod Spirit fra ESL Pro League Season 11 klokken 18 på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY

Tidligere søndag blev det officielt, at Astralis henter Patrick 'es3tag' Hansen til sommer.

Umiddelbart en handel, der er foregået, som den skulle. Men nu har den fået et efterspil. For at forstå det spoler vi lige tiden tilbage.

Vi ved og kan bevise, at Astralis har handlet i ond tro

Erik Askered, administrerende direktør hos Heroic

TV 2 SPORT erfarede tidligere på måneden, at det danske CS:GO-hold Heroic blev opkøbt af det kinesiske hold FunPlus Phoenix.

Den handel er endnu ikke officiel, men FunPlus Phoenix har senere skrevet på Twitter, at 'størstedelen af deres CS:GO-spillere er fra Heroic', og at de et gået ind i CS:GO.

Den potentielle handel mellem Heroic og FunPlus Phoenix er nu blevet mindre værd, fordi Astralis har hentet Heroics alsidige spiller Patrick 'es3tag' Hansen.

Og det har fået Heroics administrerende direktør, Erik Askered, op i det røde felt.

- Jeg vil ikke kommentere på det i øjeblikket, fordi vi laver juridiske forberedelser. Det gør vi, fordi vi ved og kan bevise, at Astralis har handlet i ond tro. De har haft en betydelig effekt på salget af Heroic til FPX, lyder det i et statement til HLTV.org.

Astralis svarer igen

TV 2 SPORT har talt med Erik Askered, der ikke ønsker at uddybe ovenstående meddelelse. Til gengæld har Astralis fremlagt, hvad de mener om sagen.

Nikolaj Nyholm, der er grundlægger og administrerende direktør i Astralis Group, skriver blandt andet følgende i et tweet.

- Vi har ikke foretaget nogen handling for at skade Heroic eller FPX (FunPlus Phoenix red.), og vi har ingen indsigt i aftalen mellem de to.

- Vores formål har været at sikre os en fremragende spiller, når hans kontrakt udløber, står der.

Han skriver tilmed, at Astralis forhørte sig omkring muligheden for at hente Patrick 'es3tag' Hansen hos Heroic med omgående virkning. Prisen, som Heroic sendte tilbage, var for høj, og derfor afslog de.

Søndag lykkedes det så klubben at underskrive en aftale med den omtalte spiller, som gælder fra 1. juli 2020.

Intet ulovligt

I øjeblikket afventer Erik Askered, der er direktør i Heroic, en vurdering fra sin advokat.

Niels 'rizc' Topp, der er CS:GO-kommentator hos TV 2 SPORT, kalder det en kringlet sag, og han glæder sig til at se, hvad Heroic ligger inde med af beviser.

- Ud fra det, som Astralis bekendtgør, så er der ikke foregået noget ulovligt, siger TV 2 SPORTs CS:GO-kommentator, Niels 'rizc' Topp.

Erik Askered ville ikke sætte dato på, hvornår der kommer afgørende nyt.