E-sport

Helt ekstraordinært: I aften kan du se Astralis under specielle forhold

Astralis vandt både sæson syv og otte af ESL Pro League. RFSH Entertainment

Verdens nummer to i CS:GO, danske Astralis, møder det russiske hold Spirit i fjerde gruppekamp ved ESL Pro League sæson 11.

Det var ganske specielt, da Astralis lørdag middag kunne præsentere en sjette spiller på holdet. Også hos TV 2 sker der noget ekstraordinært omkring Counter-Strike: Global Offensive den kommende periode.

TV-dækningen af CS:GO øges således på baggrund af den nuværende situation omkring coronapandemien, der har stoppet langt størstedelen af sport verden over.

Sæson 11 af den store 'ESL Pro League'-turnering er allerede i fuld gang, og oprindeligt skulle TV 2 Zulu og TV 2 PLAY først have sendt fra turneringen 10.-12. april, hvor playoff afvikles. Grundet de særlige omstændigheder er det dog lykkes at få på plads, at de danske TV-seere allerede i aften kan få glæde af dele af gruppespillet.

Livesport til de sportsinteresserede

Når Astralis klokken 18 spiller sin fjerde gruppekamp mod det russiske hold Spirit, kan opgøret ses på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY. Efterfølgende kan man også se storholdene Vitality og NiP krydse klinger. Men det bliver under specielle forhold. Både for spillerne - det vender vi tilbage til - og ikke mindst TV-seerne.

Redaktionschef på TV 2 SPORT Allan Hvid forklarer her, hvorfor det bliver under andre betingelser og forhold set fra TV 2's side, og hvorfor man nu kan sende fra gruppespillet med danske kommentatorer i form af den vanlige duo Andreas 'JERN' Thomsen og Niels 'rizc' Topp.

- Tankerne er, at vi her har en af de eneste sportsgrene i verden, der fortsætter stort set som normalt, og konkurrenceniveauet er nærmest uændret, mens man også kårer en vinder af ESL Pro League. Derfor har vi valgt at prøve at bringe noget mere livesport ud til dem, der selvfølgelig interesserer sig for CS:GO, men også dem, der bare godt kan lide livesport og er almindelig sportsinteresseret.

- Når det er sagt, har der selvfølgelig været benspænd i processen. Det kan kun lade sig gøre, fordi Andreas og Niels kan sende fra deres hjemmestudier, så de, ligesom alle vores medarbejdere omkring CS:GO-dækningen, kan sidde derhjemme. Vi håber også, det kan statuere et eksempel for vores seere og unge målgruppe, at man kan blive hjemme og få noget ud af det, siger redaktionschef Allan Hvid.

Astralis-spillerne er normalt vant til at sidde på række, men nu sidder de alene derhjemme.

Seks gruppekampe planlagt indtil videre

Han oplyser desuden, at det på nuværende tidspunkt er uafklaret, hvor meget TV 2 kan sende fra gruppespillet ved ESL Pro League. Følgende program ligger dog fast:

Søndag:

  • 18.00: Astralis vs. Spirit, TV 2 Zulu og TV 2 PLAY
  • 22.00: Vitality vs. NiP, TV 2 Zulu og TV 2 PLAY

Mandag:

  • 18.00: North vs. BIG, TV 2 PLAY
  • 22.00: NaVi vs. Complexity, TV 2 Zulu og TV 2 PLAY

Tirsdag:

  • 18.00: North vs. Complexity, TV 2 PLAY
  • 22.00: Astralis vs. Vitality, TV 2 Zulu og TV 2 PLAY

Programplanen er lavet ud fra et hensyn til det i forvejen planlagte TV-program. Derudover er det forventeligt, at man igen fortsætter TV-dækningen af gruppespillet fra næste weekend og til turneringen slutter med finalen 12. april.

Vil det give et dårligere produkt, at det produceres på denne måde?

- Ja, det vil det selvfølgelig. Under normale omstændigheder ville vi have en reporter til stede ved turneringen, køre analyseprogrammer og have tre mand i studiet. Det kan vi selvfølgelig ikke, så det bliver en anderledes transmission, men jeg håber, at fordi det er Andreas og Niels, der kommenterer, så har vi to, der kender hinanden så godt, at de kan få stemningen og energien helt ud i stuerne, selvom de sidder hver for sig.

Andreas 'JERN' Thomsen og Niels 'rizc' Topp kommer til at sidde i hver sit hjem og kommentere kampene.

- Så tror jeg også, man som seer kan leve med et produkt, hvor man selvfølgelig ikke får den samme lyd, indhold og billede, som man er vant til. Det håber vi i hvert fald, der er forståelse for, siger redaktionschef på TV 2 SPORT Allan Hvid.

Astralis-spillerne sidder hver for sig

Det er langt fra kun selve dækningen af CS:GO, der ikke bliver helt som normalt.

På grund af udbruddet af coronavirus afvikles gruppespillet i ESL Pro League online i stedet for på Malta. Det betyder, at spillerne sidder hjemme ved deres computere, og for Astralis-spillerne gælder det, at de sidder alene i hjemmet, selvom man har set andre hold sidde i samme rum og spille.

- Vi har tidligere spillet mange onlineturneringer på denne måde, og det lyder måske skørt, men for os er det her lidt "old school", sagde Astralis' træner Danny 'zonic' Sørensen op til turneringen.

Efter tre kampe, hvor Astralis startede skidt med et nederlag, men siden er kommet igen med to sejre, håber den store stjerne Nicolai 'device' Reedtz, at holdet kan holde niveau.

- Det er jo lidt specielt at spille hjemmefra, men vi synes ikke, der er nogle alternativer, når situationen er, som den er. Det vigtigste er, at alle passer på hinanden lige nu, og vi er vant til at træne på denne måde, så vi brokker os ikke, siger 'device' og finder trøst i, at de stadig selv kan afgøre deres skæbne:

- Vi skal gerne vinde i aften, men vi ved også, at der er nogle lidt andre ting i spil, når vi taler online-CS:GO. Det kan vi dog ikke bruge til noget, hvis vi vil vinde turneringer, så vi justerer ind og optimerer, hvor vi kan. Og så er det i øvrigt bare fedt, at kampen nu også vises på Zulu, så vi håber, rigtig mange vil følge med og støtte os hjemmefra.

Se Astralis mod Spirit fra ESL Pro League Season 11 i aften klokken 18 på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY.