E-sport

Officielt: Astralis henter ekstra spiller - Kasper Hvidt forklarer hvorfor

Astralis henter Patrick 'es3tag' Hansen fra det nuværende FunPlus Phoenix, når hans nuværende kontrakt udløber til sommer.

Se Astralis mod Spirit fra ESL Pro League Season 11 i aften klokken 18 på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY

For første gang i over to år ændrer de firedobbelte Major-vindere Astralis på truppens sammensætning. Det bekræfter holdet i en pressemeddelelse.

Som TV 2 SPORT kunne erfare fredag, handler det om, at de danske verdenstoere henter den alsidige Counter-Strike: Global Offensive-spiller Patrick 'es3tag' Hansen. Han bliver officielt en del af holdet fra 1. juli 2020.

Kasper Hvidt forklarer tilføjelsen af sjette spiller

Tilføjelsen af en sjette spiller er meget utraditionel, og det er de færreste storhold, der har flere end fem spillere på holdet. Alligevel vælger Astralis at tilknytte en ekstra spiller, fordi de oplever et presset program, øget turneringspres og manglende tid til fysisk og mental restitution, når de samtidig vil forbedre sig.

Muligheden for at øge truppen til seks mand er noget, de har arbejdet længe på med relevante folk og interessenter i Counter-Strike-miljøet, oplyser de i pressemeddelelsen.

- Vi har oplevet at måtte give en spiller en lang pause af helbredsmæssige årsager, og selv i dag har vi spillere, der ikke føler sig optimalt tilpas. Med denne beslutning kommer vi til at kunne arbejde med truppen og de enkelte spillere på en helt anden måde, udtaler Kasper Hvidt, der er sportsdirektør i Astralis Group.

Han er opmærksom på, at tiltaget er set hos enkelte hold tidligere, men at det kræver stor fokus, når man vil gøre noget så ekstraordinært som at tilknytte en ekstra spiller, der selvsagt vil kæmpe for en plads som en af de fem i frontlinjen.

- Det er en helt anden ting at lægge en ekstra spiller til en homogen trup end at udskifte én af fem spillere, hvor det mest handler om, hvor hurtigt en ny spiller vænner sig til kulturen, og hvordan de andre spillere, træneren og staben vil integrere den nye spiller.

- At have seks spillere til fem positioner kræver et andet mindset for alle på og omkring holdet. Vi skal gentænke det fysiske setup og finde metoder til at inkludere seks spillere i træning og forberedelser, tilføjer Hvidt.

Ekspert: - Det er ret vildt, at de gør det

Samtidig slår han fast, at alle omkring det nuværende Astralis har været involveret i beslutningen, og ingen er i tvivl om, det er den rette vej at gå.

Holdet består lige nu af Nicolai 'device' Reedtz, Peter 'dupreeh' Rasmussen, Andreas 'Xyp9x' Højsleth, Lukas 'gla1ve' Rossander og Emil 'Magisk' Reif.

Alligevel er det et særsyn i CS:GO, og TV 2 SPORTs CS:GO-kommentator Andreas 'JERN' Thomsen er ikke sen til at kalde det "ekstremt utraditionelt".

- Jeg husker ikke, at nogen har haft succes med det. Vi er under en håndfuld, der har gjort det. Det er ret vildt, at de gør det, siger han og tilføjer:

- Der skal ske et eller andet hos Astralis, og det tror jeg også, at de selv er klar over. De står i den proces, de var i, inden de fik Emil 'Magisk' Reif på holdet. De trænger til en ændring.

Det er ikke alle turneringer, hvor det er tilladt at skifte ud undervejs, men Patrick 'es3tag' Hansen er en alsidig spiller, der kan overtage flere pladser, hvis han eksempelvis skal ind omkring en hel turnering.

Han kan både udfylde roller, som AWP’er og Rifler, og generelt har den nuværende FunPlus Phoenix-spiller et meget højt bundniveau.