E-sport

Pinlig afslutning på danskerbrag: - Det var totalt grineren

Danskerholdet Complexity tog det rent danske hold North med sig i faldet, da begge hold røg ud af ESL Pro League Season 11 efter sidste gruppekamp.

Den tidligere North-spiller Kristian 'k0nfig' Wienecke havde gjort det helt klart inden tirsdagens opgør mod sine tidligere holdkammerater: Han og resten af det amerikansk-ejede Complexity-mandskab skulle give North en øretæve.

- Sådan er jeg som person. Jeg har jo spillet for North, så der må være noget ondt blod. Jeg skal give dem en røvfuld, lød det kontant fra den danske CS:GO-spiller op til braget.

Og 'k0nfig' fik sin vilje. Complexity vandt 2-0 efter 16-10 og 16-8 på banerne Mirage og Nuke. Et resultat, der sendte begge hold ud af 11. sæson af ESL Pro League.

Derfor vil kampen formentlig mest af alt blive husket for sin afslutning, hvor North tog fuldstændig fejl af, hvor bomben var plantet. Et sjældent syn i professionel Counter-Strike, som du kan se i videoen over artiklen.

- Afslutningen på kampen var totalt grineren, synes jeg. De blev snydt, og samtidig snød de også sig selv. 'poizon' spillede den godt, så North blev forvirret, men det var også et heldigt play, siger 'k0nfig' til TV 2 SPORT efter opgøret.

Brøler af North

Episoden opstod, da North på anden bane havde ryggen mod muren, men under stort pres reducerede Complexitys føring fra 5-15 til 8-15. Herefter stod det danske hold med gode chancer for at vinde endnu en runde, da holdkaptajn 'MSL' og 'aizy' var alene tilbage mod én Complexity-spiller.

De har ingen idé. Kan vi slukke for signalet til kampen, for det her er pinligt

Kampens kommentatorer

Uret var samtidig ved at løbe ud for Complexitys bulgarske spiller, 'poizon', da han med syv sekunder tilbage hoppede ned for at plante bomben på A-bombestedet. Her blev brøleren så indledt.

Norths Mathias 'MSL' Lauridsen løb tæt forbi sin modstander og ned mod B-bombestedet, hvor hans medspiller 'aizy' også var. Begge North-spillere var overbeviste om, at bomben var plantet nedenunder - men de tog fejl.

- De tror, det er på B. Åh nej, det kommer til at koste dem så meget tid, lød det først fra de engelsksprogede kommentatorer.

'Det her er pinligt'

Normalt vil spillere på det niveau opdage i løbet af kort tid, at de har taget fejl. På banen Nuke kan det dog snyde en smule, da bombestederne ligger tæt på hinanden. Og faktisk gik der hele 30 sekunder, før North-spillerne opdagede deres brøler. På det tidspunkt var kampen for længst tabt, og så kunne de sidste sekunder bruges på at løbe irriteret rundt på banen.

- Runden må være slut. Er de stadig dernede? De tror stadig, det er B. De har ingen idé. Kan vi slukke for signalet til kampen, for dét her er pinligt. De tænker: "Hvor er bomben?", grinte kampens kommentatorer.

Da TV 2 SPORT lige efter kampen fangede Kristian 'k0nfig' Wienecke, var han ikke i tvivl om sejrens betydning, selvom Complexity røg ud af turneringen efter gruppespillet, hvilket også irriterede ham.

- Sejren var sindssyg vigtig for os som hold, men også for mig. Jeg har jo spillet for dem, så det er altid dejligt at få en sejr mod North. Det føles så dejligt at vinde, men det, som havde mest opmærksomhed fra mig, var faktisk de andre kampe, der skulle gå vores vej. Det skete ikke, så vi er desværre ude, men stadig glade for sejren, siger den danske Complexity-spiller.

Det er desuden ikke første gang i historien, et storhold laver en brøler på banen Nuke. Ved den ene Major i 2019 formåede fire spillere fra det franske hold G2 at glemme at defuse bomben, da de mødte Astralis. Det betød, at franskmændene tabte kampen. Den episode kan du se her: